Du ser dig själv som en ”avancerad” användare av mobilteknik.


1::Inte använda för många appar eftersom telefonen då blir mindre säker.
2::Blockera alla nedladdningar av appar och bara använda den standardapp som redan finns i telefonen.
3::Tänk efter noga när du får en begäran om tillträde till uppgifter då du använder eller installerar appar.

Tyvärr har detta svar inte särskilt mycket att göra med säkerhet. En bra strategi för att skydda sig är i stället att tänka efter noga när du får en begäran om tillträde till uppgifter då du använder eller installerar appar eller tjänster. Du bör också tänka på att många förinstallerade appar har tillgång till personuppgifter och känsliga uppgifter.

 

Detta kan till viss del skydda dig när det gäller nya appar som du installerar, och det begränsar även användningen av internet och telefonen. En mycket bättre strategi är att tänka efter noga när du får en begäran om tillträde till uppgifter då du använder eller installerar appar eller tjänster. Du bör också tänka på att många förinstallerade appar har tillgång till personuppgifter och känsliga uppgifter.

 

Rätt svar. Det är viktigt att kontrollera vad en begäran om tillträde till uppgifter innebär när man installerar ny programvara på mobila enheter, t.ex. en begäran om tillgång till känsliga uppgifter. Du bör också tänka på att många förinstallerade appar har tillgång till personuppgifter och känsliga uppgifter.Du har din egen smarta telefon som du använder för att surfa på internet och du använder flera appar för att få uppdateringar om lokala tjänster, vädret m.m., liksom för ytterligare tjänster, t.ex. för att hitta den bästa restaurangen i närområdet. Du blir ofta uppmanad att installera nya appar på din enhet. 

För att se till att din enhet och dina uppgifter förblir säkra och skyddade är det, när du installerar en ny app, bra att ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information