Du använder väldigt många olika mobilappar.


2::Se till att du inte drar på dig dolda kostnader när du laddar ner en app.
3::Kontrollera att appen kommer från en betrodd källa.
1::Undvika att ha alltför många appar installerade.

Det är visserligen viktigt att se till att det inte finns några dolda kostnader när man installerar appar, men det finns viktigare åtgärder som man kan vidta för att skydda sig själv (vilket också täcker situationer med möjliga dolda kostnader). Rätt svar är att du bör kontrollera att appen kommer från en betrodd källa. På din enhet bör du installera enbart programvara som kommer från en betrodd källa.

Särskilt om appen är gratis, ska du också se till att du förstår exakt vilka personuppgifter den använder och att du är säker på att du kan godkänna detta.

 

Rätt svar. Innan du installerar eller använder nya appar eller tjänster på din smarttelefon är det viktigt att kontrollera deras renommé. På din enhet bör du installera enbart programvara som kommer från en betrodd källa. Särskilt om appen är gratis, ska du också se till att du förstår exakt vilka personuppgifter den använder och att du är säker på att du kan godkänna detta.

 

Antalet installerade appar är inte avgörande ur ett säkerhetsperspektiv. Rätt svar är att du bör kontrollera att appen kommer från en betrodd källa. På din enhet bör du installera enbart programvara som kommer från en betrodd källa. Särskilt om appen är gratis, ska du också se till att du förstår exakt vilka personuppgifter den använder och att du är säker på att du kan godkänna detta.

 


Du har appar som dina barn använder för spel och inlärning. Du har appar som du använder på din fritid för att hålla dig informerad om vad som händer i din stad. Du har appar som du använder för att hålla kontakten med dina vänner. Så fort du ser en intressant app vill du ha den och din första tanke är att helt enkelt ladda ner och installera den.

 

Men för att skydda dig själv är det bäst att ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information