Na službenih potovanjih morate pogosto uporabiti odprta omrežja Wi-Fi, na primer na železniških postajah ali v kavarnah.


1::Uporabljate funkcijo zasebnega brskanja v brskalniku.
3::Uporabljate navidezno zasebno omrežje.
2::Izklopite funkcijo skupne rabe datotek v napravi.

Zasebno brskanje omogoča zasebnost le pred osebami s fizičnim dostopom do vašega računalnika. Ne zagotavlja zasebnosti pri komunikaciji prek odprtega omrežja, pri katerem je internetni promet viden vsem v dosegu. Z uporabo navideznega zasebnega omrežja (VPN) bi se lahko zagotovila varna komunikacija. Navidezno zasebno omrežje je podobno varnemu zasebnemu predoru v javnem omrežju in zagotavlja varno komunikacijo med koncema.

 

Odgovor je pravilen. Navidezno zasebno omrežje (VPN) je podobno varnemu zasebnemu predoru v javnem omrežju in zagotavlja varno komunikacijo med koncema.

 

Odgovor je delno pravilen. Z izklopom skupne rabe datotek boste ostalim napravam, povezanim z omrežjem, preprečili dostop do datotek, vendar se s tem ne bodo zmanjšala tveganja pri komunikaciji prek omrežja, npr. pri informacijah, poslanih obiskanemu družabnemu omrežju, saj je internetni promet viden vsem v dosegu.

Z uporabo navideznega zasebnega omrežja (VPN) bi se lahko zagotovila varna komunikacija. Navidezno zasebno omrežje je podobno varnemu zasebnemu predoru v javnem omrežju in zagotavlja varno komunikacijo med koncema.Vendar veste, da so taka odprta omrežja lahko nevarna. 

Da bi zaščitili svojo komunikacijo prek teh javnih omrežij, vedno ...