Menite, da ste „izkušen“ uporabnik mobilnih tehnologij.


1::Ne uporabljate preveč aplikacij, saj bo v nasprotnem primeru pametni telefon manj varen.
2::Onemogočite vse prenose aplikacij in uporabljajte le standardne aplikacije, ki so že nameščene v telefonu.
3::Pri uporabi ali namestitvi aplikacij za pametni telefon dobro preverite zahteve za dovoljenje.

Odgovor žal ni zelo povezan z varnostjo. Ustrezna strategija za zagotovitev varnosti je, da pri uporabi ali namestitvi aplikacij za pametni telefon ali storitev dobro preverite zahteve za dovoljenje. Prav tako morate upoštevati, da imajo tudi mnoge prednameščene aplikacije dostop do osebnih in občutljivih podatkov.

 

Čeprav se lahko s tem v praksi delno zagotovi varnost pri nameščanju novih aplikacij, ta možnost omejuje uporabo interneta in telefona. Bistveno boljša strategija za zagotovitev varnosti je, da pri uporabi ali namestitvi aplikacij za pametni telefon ali storitev dobro preverite zahteve za dovoljenje. Prav tako morate upoštevati, da imajo tudi mnoge prednameščene aplikacije dostop do osebnih in občutljivih podatkov.

 

Odgovor je pravilen. Pomembno je, da pri namestitvi nove programske opreme v svoje mobilne naprave preverite zahteve za dovoljenje, npr. zahtevo po dostopu do občutljivih podatkov. Prav tako morate upoštevati, da imajo tudi mnoge prednameščene aplikacije dostop do osebnih in občutljivih podatkov.Imate svoj pametni telefon, s katerim krmarite po internetu, ter uporabljate več aplikacij za prejemanje posodobljenih podatkov o lokalnih storitvah, vremenski napovedi itn. in iskanje dodatnih storitev, na primer najboljše lokalne restavracije. Pogosto prejmete pozive za namestitev novih aplikacij. 

Da bi pri namestitvi nove aplikacije zagotovili varstvo in varnost naprave in podatkov, je dobra praksa, da ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information