Pri pregledu elektronske pošte ste odprli zanimivo, a sumljivo elektronsko sporočilo nekega podjetja.


3::Ribarjenje.
1::Vohunsko programje.
2::Slepljenje.

Odgovor je pravilen. Pri ribarjenju poskuša napadalec z lažnimi aplikacijami, lažnimi SMS-i ali lažnimi elektronskimi sporočili, ki se zdijo pristni, zbrati uporabnikove osebne podatke (kot so gesla in številke kreditnih kartic). Napadalec vas lahko prosi, da mu podatke pošljete neposredno (tj. v odgovoru na elektronsko sporočilo) ali da obiščete predlagano spletno mesto. Nikoli ne odgovarjajte na sporočilo, pri katerem se zdi, da gre za ribarjenje.

 

Za več informacij glej: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing.

 

Odgovor ni pravilen. Vohunsko programje je zlonamerna programska oprema, ki na skrivaj zbira informacije o uporabnikih in njihovih dejavnostih za namene trženja, kot je profiliranje ali ciljno trženje. Tako vohunsko programje je pogosto navidezno pristna programska oprema, nameščena z uporabnikovim soglasjem, ki zahteva in zlorablja privilegije v bistveno večji meri, kot je potrebno za navedeni namen aplikacije. Med predlaganimi odgovori je pravilni odgovor ribarjenje. Pri ribarjenju poskuša napadalec z lažnimi aplikacijami, lažnimi SMS-i ali lažnimi elektronskimi sporočili, ki se zdijo pristni, zbrati uporabnikove osebne podatke (kot so gesla in številke kreditnih kartic). Napadalec vas lahko prosi, da mu podatke pošljete neposredno (tj. v odgovoru na elektronsko sporočilo) ali da obiščete predlagano spletno mesto. Nikoli ne odgovarjajte na sporočilo, pri katerem se zdi, da gre za ribarjenje.

 

Za več informacij glej: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing.

 

Odgovor ni pravilen, vendar se lahko šteje za delno pravilnega. Slepljenje pomeni, da se kibernetski napad izvede z nudenjem zlonamerne storitve (npr. spletnega mesta, dostopne točke Wi-Fi), ki je zakrinkana kot legitimna storitev. Elektronski naslov (tj. informacije o pošiljatelju, navedene v elektronskih sporočilih) je prav tako lahko lažno predstavljen, kar je pogosto pri neželeni elektronski pošti. Med predlaganimi odgovori je pravilni odgovor ribarjenje, pri katerem poskuša napadalec z lažnimi aplikacijami, lažnimi SMS-i ali lažnimi elektronskimi sporočili, ki se zdijo pristni, zbrati uporabnikove osebne podatke (kot so gesla in številke kreditnih kartic). Napadalec vas lahko prosi, da mu podatke pošljete neposredno (tj. v odgovoru na elektronsko sporočilo) ali da obiščete predlagano spletno mesto. Nikoli ne odgovarjajte na sporočilo, pri katerem se zdi, da gre za ribarjenje.

 

Za več informacij glej: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing.V sporočilu je navedeno, da ste „zadeli na loteriji“, in podjetje vas prosi za nekatere osebne in bančne podatke, da bo lahko na vaš bančni račun nakazalo velik znesek. 

Ta elektronska sporočila so pogosta vrsta kibernetskega napada, ki se imenuje ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information