Na osebnem prenosniku že leta uporabljate iste računalniške programe.


1::Temno omrežje (darknet).
3::Zlonamerno programsko opremo.
2::Vdore v zasebnost.

Odgovor pri tem scenarija ni pravilen. Temno omrežje je omrežje, ki je dostopno le s posebno programsko opremo (na primer z brskalnikom Tor).

 

Opuščena programska oprema pa pomeni izpostavljenost številnim tveganjem, kot je na primer zlonamerna programska oprema, ker programska oprema ni posodobljena. Za več informacij in dodatne grožnje, ki izhajajo iz rabe opuščene programske opreme, glej nedavno priporočilo agencije ENISA: Uporabniki se morajo zavedati in razumeti, kakšnemu tveganju so izpostavljeni, če uporabljajo zastarelo programsko opremo.

Več informacij je na voljo na povezavi: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-en.

 

Odgovor je pravilen. Zaradi uporabe opuščene programske opreme ste izpostavljeni številnim tveganjem, kot je na primer zlonamerna programska oprema, ker programska oprema ni posodobljena. Za več informacij in dodatne grožnje, ki izhajajo iz rabe opuščene programske opreme, glej nedavno priporočilo agencije ENISA: Uporabniki se morajo zavedati in razumeti, kakšnemu tveganju so izpostavljeni, če uporabljajo zastarelo programsko opremo.

Več informacij je na voljo na povezavi: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-en.

 

Odgovor ni pravilen. Zaradi uporabe opuščene programske opreme ste izpostavljeni številnim tveganjem, kot je na primer zlonamerna programska oprema, ker programska oprema ni posodobljena. Vendar lahko kakšna zlonamerna programska oprema ogrozi vašo zasebnost, zato odgovor ni v celoti nepravilen. Za več informacij in dodatne grožnje, ki izhajajo iz rabe opuščene programske opreme, glej nedavno priporočilo agencije ENISA: Uporabniki se morajo zavedati in razumeti, kakšnemu tveganju so izpostavljeni, če uporabljajo zastarelo programsko opremo.

Več informacij je na voljo na povezavi: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-en.Vaš prijatelj, ki je strokovnjak za varnost, je opazil, da je proizvajalec že pred časom nehal podpirati enega od programov, ki jih uporabljate. Povedal vam je, da je računalnik zaradi stare in opuščene programske opreme izpostavljen resnim varnostnim grožnjam. 

Med temi grožnjami je omenil ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information