Unul dintre prietenii dumneavoastră a fost recent victima unui atac de inginerie socială, o persoană furându-i numele de utilizator și parola de acces la contul său de e-mail de serviciu.


1::Construirea unor sisteme care sunt ușor de utilizat de către societate.
3::Aceasta este o formă de fraudă socială, axată pe colectarea de informații, fraudă sau accesul la sistem.
2::O persoană care utilizează rețelele sociale pentru furtul de date cu caracter personal.

Ingineria socială are puține lucruri în comun cu ingineria în sensul tradițional al elaborării de sisteme tehnologice. În contextul securității, aceasta este o formă de fraudă socială, care exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola).

 

Acesta este răspunsul corect. Ingineria socială este, într-adevăr, o formă complexă de fraudă socială, care exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola).

 

Acest răspuns nu este decât parțial corect. În contextul securității, ingineria socială este o formă complexă de fraudă socială, care exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola). Desigur, o astfel de abordare poate fi avută în vedere, printre altele, în cadrul unei comunicări prin intermediul unei rețele de socializare.Această denumire, „inginerie socială”, pare destul de stranie, întrucât reunește elementele de inginerie cu aspectele sociale. 

Ce înseamnă inginerie socială într-un context de securitate?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information