Primiți un e-mail de la banca dumneavoastră, în care sunteți informat că există o problemă cu contul dumneavoastră.


1::Depanare.
2::Deturnarea sesiunilor de lucru ale browserului.
3::Ingineria socială.

Acest răspuns este incorect. Depanarea reprezintă un proces sistematic de constatare și corectare a defectelor dintr-un program informatic. Răspunsul corect dintre cele propuse este ingineria socială, care este o formă complexă de fraudă socială ce exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola). Desigur, având în vedere că în acest scenariu este vorba despre un e-mail de tip phishing, avem, de asemenea, de-a face cu un atac de tip phishing.

 

Acest răspuns poate fi considerat parțial corect. Linkul către un site poate fi începutul unei deturnări a sesiunii de lucru a browserului, care constă în modificarea setărilor browserului fără permisiunea sau cunoștința utilizatorului; de aici, sintagma „deturnarea sesiunilor de lucru”. Totuși, răspunsul corect dintre cele propuse este ingineria socială, care este o formă complexă de fraudă socială ce exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola). Desigur, având în vedere că în acest scenariu este vorba despre un e-mail de tip phishing, avem, de asemenea, de-a face cu un atac de tip phishing.

 

Acesta este răspunsul corect. Ingineria socială (din perspectiva securității informațiilor) este o formă complexă de fraudă socială ce exploatează slăbiciunile umane în vederea manipulării psihologice a persoanelor în scopul colectării de informații, al fraudei sau al accesului la sistem (de exemplu, vizând să păcălească o persoană, astfel încât aceasta să îi încredințeze parola). Desigur, având în vedere că în acest scenariu este vorba despre un e-mail de tip phishing, avem, de asemenea, de-a face cu un atac de tip phishing.E-mailul furnizează instrucțiuni și un link pentru a vă conecta la contul dumneavoastră și pentru a rezolva problema.

Ce tip de atac poate fi acesta?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information