În prezent, în mass-media se întâmplă nu de puține ori să se prezinte că diverse organizații și întreprinderi au suferit atacuri cibernetice.


1::Piraterie informatică etică
1::Trolling
3::Amenințarea internă

Acest răspuns nu este corect. Pirateria informatică etică este, de fapt, o practică pozitivă și un hacker etic este un profesionist care ajută organizațiile să își amelioreze capacitatea de apărare cibernetică (de exemplu, încercând să obțină accesul neautorizat în sisteme protejate în vederea evaluării securității).

Răspunsul corect este amenințare internă. Deși este o practică obișnuită să se considere că atacurile cibernetice provin din surse externe, adesea atacurile provin din interior. Prin amenințarea internă — de exemplu, un angajat — s-ar putea obține acces la sistemele sau rețelele informatice ale unei organizații, ulterior fiind desfășurate activități dăunătoare sau infracționale împotriva organizației. Totuși, un număr semnificativ de amenințări interne sunt generate de erori/greșeli neintenționate ale utilizatorilor.

Pentru mai multe informații cu privire la amenințarea internă și nivelul actual de risc implicat de aceasta, puteți consulta Raportul ENISA privind tabloul amenințărilor și, în special, secțiunea 3.8, disponibil la adresa: https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015

 

Acest răspuns nu este corect. În jargonul online, un trol este o persoană care difuzează informații, de exemplu, pe un forum online sau pe site-uri de socializare în rețea, în scopul iritării persoanelor sau al provocării de perturbări în cadrul conversațiilor online. Răspunsul corect este amenințare internă. Deși este o practică obișnuită să se considere că atacurile cibernetice provin din surse externe, adesea atacurile provin din interior. Prin amenințarea internă — de exemplu, un angajat — s-ar putea obține acces la sistemele sau rețelele informatice ale unei organizații, ulterior fiind desfășurate activități dăunătoare sau infracționale împotriva organizației. Totuși, un număr semnificativ de amenințări interne sunt generate de erori/greșeli neintenționate ale utilizatorilor.

 

Pentru mai multe informații cu privire la amenințarea internă și nivelul actual de risc implicat de aceasta, puteți consulta Raportul ENISA privind tabloul amenințărilor și, în special, secțiunea 3.8, disponibil la adresa: https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015

 

Într-adevăr, acesta este răspunsul corect. Deși este o practică obișnuită să se considere că atacurile cibernetice provin din surse externe, adesea atacurile provin din interior. Prin amenințarea internă — de exemplu, un angajat — s-ar putea obține acces la sistemele sau rețelele informatice ale unei organizații, ulterior fiind desfășurate activități dăunătoare sau infracționale împotriva organizației. Totuși, un număr semnificativ de amenințări interne sunt generate de erori/greșeli neintenționate ale utilizatorilor.

Pentru mai multe informații cu privire la amenințarea internă și nivelul actual de risc implicat de aceasta, puteți consulta Raportul ENISA privind tabloul amenințărilor și, în special, secțiunea 3.8, disponibil la adresa: https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015Imaginea populară este că aceste atacuri sunt efectuate de așa-numiții hackeri rău-intenționați, care nu fac parte dintr-o organizație anume. Totuși, mai multe constatări indică faptul că multe dintre aceste atacuri sunt efectuate de angajații/funcționarii sau foștii angajați ai organizației. 

Care este denumirea comună atribuită acestui din urmă tip de amenințare?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information