De câte ori pe săptămână citiți un articol privind securitatea cibernetică și pirateria informatică?


2::Aceștia sunt experți informaticieni inofensivi.
2::Aceștia sunt infractori informatici rău-intenționați.
3::Hackerii pot fi atât experți informaticieni inofensivi, cât și infractori informatici rău-intenționați.

Acest răspuns este corect, dar numai parțial, deoarece hackerii pot fi, de asemenea, rău-intenționați. De fapt, hackerii sunt persoane cu competențe tehnice deosebite și cu grad ridicat de cunoștințe, care pot obține acces neautorizat la sistemele și activele protejate. Totuși, acest termen poate avea semnificații diferite, în funcție de contextul în care este utilizat. Distincția obișnuită se face între hackerii „white hat” (inofensivi) și hackerii „black hat” (rău-intenționați) sau între „hacking for good” (piraterie în scopuri bune, de exemplu pentru a evalua și a testa securitatea) și „hacking for bad” (piraterie în scopuri ilicite, de exemplu, pentru activități infracționale). De obicei, hackerii rău-intenționați sunt denumiți crackers (sabotori). O discuție pe această temă este disponibilă în acest raport al ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Acest lucru este corect, dar numai parțial, deoarece hackerii pot fi, de asemenea, bine-intenționați. De fapt, hackerii sunt persoane cu competențe tehnice deosebite și cu grad ridicat de cunoștințe, care pot obține acces neautorizat la sistemele și activele protejate. Totuși, acest termen poate avea semnificații diferite, în funcție de contextul în care este utilizat. Distincția obișnuită se face între hackerii „white hat” (inofensivi) și hackerii „black hat” (rău-intenționați) sau între „hacking for good” (piraterie în scopuri bune, de exemplu pentru a evalua și a testa securitatea) și „hacking for bad” (piraterie în scopuri ilicite, de exemplu, pentru activități infracționale). De obicei, hackerii rău-intenționați sunt denumiți crackers (sabotori). O discuție pe această temă este disponibilă în acest raport al ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Acest răspuns este corect, deoarece hackerii pot fi atât bine-intenționați, cât și rău-intenționați. De fapt, hackerii sunt persoane cu competențe tehnice deosebite și cu grad ridicat de cunoștințe, care pot obține acces neautorizat la sistemele și activele protejate. Totuși, acest termen poate avea semnificații diferite, în funcție de contextul în care este utilizat. Distincția obișnuită se face între hackerii „white hat” (inofensivi) și hackerii „black hat” (rău-intenționați) sau între „hacking for good” (piraterie în scopuri bune, de exemplu pentru a evalua și a testa securitatea) și „hacking for bad” (piraterie în scopuri ilicite, de exemplu, pentru activități infracționale). De obicei, hackerii rău-intenționați sunt denumiți crackers (sabotori). O discuție pe această temă este disponibilă în acest raport al ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.Pe lângă faptul că sunt concepte populare, acestea sunt, de asemenea, extrem de importante în viața noastră de zi cu zi, la locul de muncă sau în timpul liber. 

În general, cine sunt hackerii?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information