Când accesați contul de e-mail, observați că ați primit un mesaj interesant, dar suspect de la o companie.


3::Phishing (înșelăciune)
1::Programele spion (spyware)
2::Spoofing (falsificare)

Acesta este răspunsul corect. Prin phishing, un atacator încearcă să colecteze datele cu caracter personal ale unui utilizator (precum parole și numere ale cardurilor de credit) prin intermediul unor aplicații, SMS-uri sau e-mailuri falsificate, care par a fi autentice. Atacatorul vă poate solicita să furnizați datele direct (și anume, răspunzând la e-mail) sau să vizitați un site propus de acesta. Nu răspundeți niciodată la un mesaj care pare a fi de tip phishing.

 

Pentru informații suplimentare, consultați https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing

 

Acest răspuns nu este corect. Programele spion (spyware) sunt programe malware care colectează pe ascuns informații referitoare la utilizatori și la activitățile lor pentru a le utiliza în scopuri de marketing, cum ar fi crearea de profiluri sau afișarea de reclame personalizate. Adesea aceste programe spion sunt, aparent, programe informatice de încredere, instalate cu acordul utilizatorului, care solicită privilegii în afara celor necesare pentru scopul declarat al aplicației și abuzează de acestea. Răspunsul corect, dintre cele propuse, este phishing: prin phishing, un atacator încearcă să colecteze datele cu caracter personal ale utilizatorului (precum parole și numere ale cardurilor de credit) prin intermediul unor aplicații, SMS-uri sau e-mailuri falsificate care par a fi autentice. Atacatorul vă poate solicita să furnizați datele direct (și anume, răspunzând la e-mail) sau să vizitați un site propus de acesta. Nu răspundeți niciodată la un mesaj care pare a fi de tip phishing.

 

Pentru informații suplimentare, consultați https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing

 

Răspunsul nu este corect; totuși, acesta poate fi considerat parțial corect. Spoofing se referă la situația în care un atac cibernetic se realizează prin furnizarea unui serviciu rău-intenționat (de exemplu, un site web, hotspot WI-FI), mascat ca serviciu legitim. Adresa de e-mail (și anume, informațiile despre expeditor afișate în e-mailuri) poate fi, de asemenea, falsificată și acest lucru se întâmplă adesea în e-mailurile de tip spam. Răspunsul corect, dintre cele propuse, este totuși phishing, care are loc atunci când un atacator încearcă să colecteze date cu caracter personal ale utilizatorului (precum parole și numere ale cardurilor de credit) prin intermediul unor aplicații, SMS-uri sau e-mailuri falsificate care par a fi autentice. Atacatorul vă poate solicita să furnizați datele direct (și anume, răspunzând la e-mail) sau să vizitați un site propus de acesta. Nu răspundeți niciodată la un mesaj care pare a fi de tip phishing.

 

Pentru informații suplimentare, consultați https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishingMesajul spune că „ați câștigat la loterie”, iar compania vă solicită date personale și bancare specifice, astfel încât aceasta să poată depune o sumă mare de bani în contul dumneavoastră bancar. 

Aceste e-mailuri reprezintă o formă comună de atac cibernetic, cunoscută sub numele de ...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information