Ați observat că computerul dumneavoastră funcționează în mod ciudat și sarcinile normale (de exemplu, deschiderea unui document/unei aplicații) durează mai mult.


2::Este un virus informatic care atacă frecvent computere.
3::Este un software rău-intenționat, care permite altor programe să controleze computerul dumneavoastră prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la adevărata sa intenție.
1::Este o defecțiune a software-ului, care îngreunează navigarea pe internet.

Un cal troian nu este un virus informatic, deși atât virușii informatici, cât și caii troieni sunt software-uri rău-intenționate (malware).

Un cal troian este un program autonom care pare a face ceea ce dorește utilizatorul, dar care, în realitate, face altceva. Prin urmare, această funcție suplimentară nedorită, ascunsă ar putea permite altor programe să controleze computerul dumneavoastră prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la adevărata sa intenție. Un exemplu tipic de un cal troian este AIDS Trojan care criptează datele utilizatorului după un anumit număr de reinițializări; a se vedea: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse) .

 

Un virus este un segment neautonom de cod care se va copia în „programul-gazdă” atunci când este activat. Virușii îndeplinesc adesea un anumit tip de activitate dăunătoare asupra gazdelor infectate. Principala diferență constă în faptul că virușii se multiplică și, în consecință, pot infecta alte programe sau dispozitive ale utilizatorilor și ale altor persoane, în timp ce caii troieni nu se multiplică în mod automat. Un exemplu tipic este așa-numitul virus Melissa; a se vedea: https://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_(computer_virus)

 

A se vedea de asemenea: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Acesta este răspunsul corect. Un cal troian este un program autonom care pare a face ceea ce dorește utilizatorul, dar care, în realitate, face altceva. Prin urmare, această funcție suplimentară nedorită, ascunsă ar putea permite altor programe să controleze computerul dumneavoastră prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la adevărata sa intenție. Un exemplu tipic de un cal troian este AIDS Trojan care criptează datele utilizatorului după un anumit număr de reinițializări; a se vedea: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

A se vedea de asemenea: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Caii troieni nu reprezintă defecțiuni ale programelor din computer. Un cal troian este un program autonom care pare a face ceea ce dorește utilizatorul, dar care, în realitate, face altceva. Prin urmare, această funcție suplimentară nedorită, ascunsă ar putea permite altor programe să controleze computerul dumneavoastră prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la adevărata sa intenție. Un exemplu tipic de un cal troian este AIDS Trojan care criptează datele utilizatorului după un anumit număr de reinițializări; a se vedea: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

A se vedea de asemenea: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malwarePrin urmare, ați solicitat ajutorul unui prieten care este un tehnician informatic și vă ajută întotdeauna atunci când aveți probleme cu computerul. După o inspecție atentă, acesta v-a spus că computerul dumneavoastră este infectat cu un „cal troian”. 

Vă întrebați ce ar putea fi un „cal troian”?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information