U beschouwt uzelf als een ‘ervaren’ gebruiker van mobiele technologie.


1::niet te veel apps te gebruiken, omdat de smartphone daar minder veilig van wordt.
2::het downloaden van alle apps te blokkeren en alleen de standaard-apps te gebruiken die al op uw telefoon stonden.
3::kritisch te kijken naar verzoeken om toestemming voor het installeren of gebruiken van apps op uw smartphone.

Helaas heeft dit antwoord weinig met beveiliging te maken. Een zinvolle manier om uw veiligheid te waarborgen is daarentegen wel om kritisch te kijken naar verzoeken om toestemming te verlenen wanneer u apps of diensten op uw smartphone installeert of gebruikt. Weest u zich er ook van bewust dat veel vooraf geïnstalleerde apps al toegang hebben tot uw persoonlijke of gevoelige informatie.

 

Hoewel deze gewoonte inderdaad deels uw veiligheid zou kunnen waarborgen met betrekking tot nieuwe apps die u zou willen installeren, beperkt het u ook in het gebruik van het internet en telefoon. Een veel betere aanpak is om kritisch te kijken naar verzoeken om toestemming te verlenen wanneer u apps of diensten op uw smartphone installeert of gebruikt. Weest u zich er ook van bewust dat veel vooraf geïnstalleerde apps al toegang hebben tot uw persoonlijke of gevoelige informatie.

 

Dit is het juiste antwoord. Het is belangrijk om na te gaan precies welke toestemmingen gevraagd worden wanneer u nieuwe software op mobiele apparaten installeert, bijvoorbeeld een verzoek om toegang te verkrijgen tot uw gevoelige informatie. Weest u zich er ook van bewust dat veel vooraf geïnstalleerde apps al toegang hebben tot uw persoonlijke of gevoelige informatie.

 


U bezit uw eigen smartphone waarmee u over het internet surft en maakt gebruik van verschillende apps om het laatste nieuws te krijgen over lokale diensten, het weer, enz., en om andere diensten te vinden, bijvoorbeeld om het beste restaurant in de omgeving te ontdekken. Vaak ontvangt u meldingen om nieuwe apps op uw toestel te installeren.

 

Om ervoor te zorgen dat uw toestel en uw gegevens veilig en vertrouwelijk blijven, is het een goede gewoonte om, wat betreft het installeren van nieuwe apps,... 

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information