Als u voor uw werk moet reizen, moet u vaak gebruikmaken van open wifi netwerken, bijvoorbeeld in treinstations of eet- en drinkgelegenheden.


1::de privémodus van uw browser gebruiken.
3::een Virtual Private Network of VPN gebruiken.
2::het delen van bestanden op uw apparaat uitschakelen.

De privémodus biedt alleen bescherming tegen mensen die fysieke toegang tot uw computer zouden kunnen hebben. Hij beschermt op geen enkele wijze uw communicatie via het open netwerk, waarbij het internetverkeer door iedereen binnen het bereik van het netwerk gezien kan worden. Gebruikmaken van een Virtual Private Network (VPN) is een mogelijke oplossing die u wel veilige communicatie biedt. Een VPN is als een beveiligde, persoonlijke tunnel die door het publieke netwerk heen loopt, waardoor deze veilige communicatie van het ene naar het andere punt garandeert.

 

Dit is een juist antwoord. Een Virtual Private Network (VPN) is als een beveiligde, persoonlijke tunnel die door het publieke netwerk heen loopt, waardoor deze veilige communicatie van het ene naar het andere punt garandeert.

 

Dit is deels correct. Het uitschakelen van het delen van bestanden voorkomt dat andere apparaten op hetzelfde netwerk toegang kunnen krijgen tot uw bestanden, maar dit doet niets tegen de risico’s voor de communicatie via het netwerk, bijvoorbeeld voor de informatie die u stuurt naar de sociale-mediasite die u bezoekt, aangezien het internetverkeer door iedereen binnen het bereik van het netwerk gezien kan worden.

Gebruikmaken van een Virtual Private Network (VPN) is een mogelijke oplossing die u wel veilige communicatie biedt. Een VPN is als een beveiligde, persoonlijke tunnel die door het publieke netwerk heen loopt, waardoor deze veilige communicatie van het ene naar het andere punt garandeert.

 


U bent zich er echter van bewust dat er aan dergelijke open netwerken gevaren verbonden zijn.

 

Om uw communicatie via deze publieke netwerken te beschermen, moet u altijd...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information