Wachtwoorden zijn tekenreeksen die gebruikt worden om toegang te krijgen tot onlinediensten (zoals uw e-mail of profiel op een sociaal netwerk).


1::Ik sla al mijn verschillende wachtwoorden op in een bestand: als ik er een nodig heb, kan ik het eenvoudig terugvinden.
3::Ik gebruik liever telkens een ander wachtwoord.
1::Ik gebruik hetzelfde wachtwoord voor iedere dienst die ik gebruik.

Dit is niet juist; u moet uw wachtwoorden juist niet in een (onversleuteld) bestand opslaan, aangezien anderen toegang zouden kunnen krijgen tot een dergelijk bestand. Het wordt aangeraden om voor iedere dienst een ander wachtwoord te gebruiken, en ze in geen enkel bestand op te slaan. Als u hetzelfde wachtwoord kiest voor al uw diensten, en een kwaadwillende gebruiker achter uw wachtwoord van de ene dienst weet te komen, heeft hij of zij meteen ook toegang tot al uw accounts bij al uw diensten. Het is bovendien belangrijk om sterke wachtwoorden te kiezen die voldoende lang zijn (dat wil zeggen, minstens 8 tekens), samengesteld uit zowel hoofd- als kleine letters, maar die ook cijfers en niet-alfanumerieke tekens bevatten.

 

Voor meer informatie, waaronder tips voor het kiezen van sterke wachtwoorden die u toch kunt onthouden, kunt u hier kijken:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

Verschillende wachtwoorden gebruiken voor iedere dienst, en ze niet in een bestand op te slaan, is de juiste aanpak om uw accounts te beveiligen. Kiest u namelijk hetzelfde wachtwoord voor al uw diensten, en weet een kwaadwillende gebruiker achter uw wachtwoord van de ene dienst te komen, dan heeft hij of zij meteen ook toegang tot al uw accounts bij al uw diensten. Het is bovendien belangrijk om sterke wachtwoorden te kiezen die voldoende lang zijn (dat wil zeggen, minstens 8 tekens), samengesteld uit zowel hoofd- als kleine letters, maar die ook cijfers en niet-alfanumerieke tekens bevatten.

 

Voor meer informatie, waaronder tips voor het kiezen van sterke wachtwoorden die u toch kunt onthouden, kunt u hier kijken:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

Steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken is een zwakke aanpak, ook al maakt dit het onthouden wel makkelijk. Als een kwaadwillende gebruiker achter uw wachtwoord komt, zou hij of zij meteen toegang tot al uw accounts kunnen krijgen. Het wordt aangeraden om voor iedere dienst een ander wachtwoord te gebruiken, en ze in geen enkel bestand op te slaan. Het is bovendien belangrijk om sterke wachtwoorden te kiezen die voldoende lang zijn (dat wil zeggen, minstens 8 tekens), samengesteld uit zowel hoofd- als kleine letters, maar die ook cijfers en niet-alfanumerieke tekens bevatten.

 

Voor meer informatie, waaronder tips voor het kiezen van sterke wachtwoorden die u toch kunt onthouden, kunt u hier kijken:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html.

 


Ze zorgen er echter ook voor dat anderen geen toegang kunnen krijgen tot uw persoonlijke accounts. Maar omdat we van zoveel verschillende diensten gebruikmaken, is het helaas lastig om ieder wachtwoord te onthouden.

 

Wat zou in een dergelijke situatie een goede aanpak kunnen zijn?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information