Malware is kwaadaardige software die gebruikers en hun apparaten schade kan toebrengen.


1::Het bijwerken van mijn anti-virussoftware is alleen noodzakelijk als ik mijn besturingssysteem niet regelmatig patch.
3::De updates van de anti-virussoftware beschermen mijn computer tegen de nieuwste malware.
2::De updates van de anti-virussoftware zorgen ervoor dat mijn computer efficiënt blijft werken.

R

Dit is geen juist antwoord. Het juiste antwoord is dat de updates van de anti-virussoftware uw computer tegen de nieuwste malware beschermen. Ze bevatten meestal ‘signature files’, bestanden met de ‘handtekening’ van nieuwe malware, waardoor deze geïdentificeerd kan worden. Anti-virussoftware moet dan ook zeer regelmatig - en liefst dagelijks - worden bijgewerkt. Merk op dat hoewel het patchen van uw besturingssysteem ook belangrijk voor uw veiligheid is, dit u niet tegen alle nieuwe malware beschermt - daarom moet u ook uw anti-virusprogramma bijwerken.  

 

Dit is het juiste antwoord. Updates voor uw anti-virusprogramma bieden u inderdaad de meest recente bescherming tegen nieuwe malware. Ze bevatten meestal ‘signature files’, bestanden met de ‘handtekening’ van nieuwe malware, waardoor deze geïdentificeerd kan worden. Anti-virussoftware moet dan ook zeer regelmatig - en liefst dagelijks - worden bijgewerkt. Merk op dat hoewel het patchen van uw besturingssysteem ook belangrijk voor uw veiligheid is, dit u niet tegen alle nieuwe malware beschermt - daarom moet u ook uw anti-virusprogramma bijwerken.

 

Het bijwerken van de anti-virussoftware heeft weinig met de prestaties van uw computer te maken (hoewel sommige virussen van invloed kunnen zijn op deze prestaties, waardoor dit antwoord niet volledig onjuist is). Het juiste antwoord is dat de updates van de anti-virussoftware uw computer tegen de nieuwste malware beschermen. Ze bevatten meestal ‘signature files’, bestanden met de ‘handtekening’ van nieuwe malware, waardoor deze geïdentificeerd kan worden. Anti-virussoftware moet dan ook zeer regelmatig - en liefst dagelijks - worden bijgewerkt. Merk op dat hoewel het patchen van uw besturingssysteem ook belangrijk voor uw veiligheid is, dit u niet tegen alle nieuwe malware beschermt - daarom moet u ook uw anti-virusprogramma bijwerken.

 


Anti-virussoftware biedt hiertegen een zinvolle bescherming. Zelfs dit is echter niet voldoende, aangezien het anti-virusprogramma steeds moet worden bijgewerkt.

Hoe kijkt u aan tegen de noodzaak om steeds het anti-virusprogramma te moeten bijwerken?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information