Hoeveel keer per week leest u wel niet een artikel over computerbeveiliging en hacking?


2::Het zijn computerdeskundigen met goede bedoelingen.
2::Het zijn kwaadwillende computercriminelen.
3::Hackers kunnen zowel computerdeskundigen met goede bedoelingen zijn, als kwaadwillende computercriminelen

Dit is juist, maar niet helemaal, aangezien hackers ook kwade bedoelingen kunnen hebben. Hackers zijn mensen met sterke technische vaardigheden, met veel kennis, die daardoor in staat zijn toegang te verkrijgen tot beveiligde systemen en gegevens zonder dat ze daarvoor toestemming hebben. Het begrip kan echter verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen ‘white hat hackers’ (goedaardig) en ‘black hat hackers’ (kwaadaardig) of tussen ‘hacking met goede bedoelingen’ (bijvoorbeeld om de mate van beveiliging op de proef te stellen) en ‘hacking met kwade bedoelingen’ (bijvoorbeeld voor criminele activiteiten). Hackers met slechte bedoelingen worden vaak ‘crackers’ genoemd. Dit wordt besproken in dit rapport van ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Dit is juist, maar niet helemaal, aangezien hackers ook goede bedoelingen kunnen hebben. Hackers zijn mensen met sterke technische vaardigheden, met veel kennis, die daardoor in staat zijn toegang te verkrijgen tot beveiligde systemen en gegevens zonder dat ze daarvoor toestemming hebben. Het begrip kan echter verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen ‘white hat hackers’ (goedaardig) en ‘black hat hackers’ (kwaadaardig) of tussen ‘hacking met goede bedoelingen’ (bijvoorbeeld om de mate van beveiliging op de proef te stellen) en ‘hacking met kwade bedoelingen’ (bijvoorbeeld voor criminele activiteiten). Hackers met slechte bedoelingen worden vaak ‘crackers’ genoemd. Dit wordt besproken in dit rapport van ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Dit is juist, aangezien hackers zowel goed- als kwaadaardig kunnen zijn. Hackers zijn mensen met sterke technische vaardigheden, met veel kennis, die daardoor in staat zijn toegang te verkrijgen tot beveiligde systemen en gegevens zonder dat ze daarvoor toestemming hebben. Het begrip kan echter verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen ‘white hat hackers’ (goedaardig) en ‘black hat hackers’ (kwaadaardig) of tussen ‘hacking met goede bedoelingen’ (bijvoorbeeld om de mate van beveiliging op de proef te stellen) en ‘hacking met kwade bedoelingen’ (bijvoorbeeld voor criminele activiteiten). Hackers met slechte bedoelingen worden vaak ‘crackers’ genoemd. Dit wordt besproken in dit rapport van ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education

 


Hoewel het trendy termen zijn, zijn ze ook van groot belang voor ons dagelijks leven en in onze vrije tijd.

 

Wie zijn hackers, in het algemeen?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information