Het is u opgevallen dat uw computer zich vreemd gedraagt en dat gewone taken (zoals het openen van een document of programma) wat langer duren dan anders.


2::Het is een computervirus dat vaak computers aanvalt.
3::Het is kwaadaardige software die andere programma’s uw computer laat besturen door gebruikers te misleiden ten aanzien van de werkelijke bedoelingen van het programma.
1::Het is een storing in de software die het moeilijk maakt om op te internet te komen.

Een trojan horse is geen computervirus - hoewel computervirussen en Trojan Horses allebei kwaadaardige software (malware) zijn.

Een trojan horse is een autonoom programma dat ogenschijnlijk doet wat de gebruiker wil, maar eigenlijk iets heel anders doet. Deze ongewenste, verborgen functionaliteit kan ervoor zorgen dat andere programma’s uw computer kunnen besturen door gebruikers te misleiden over hun werkelijke doelstelling. Een typisch voorbeeld van een trojan horse is het geval van de trojan horse AIDS die de gegevens van de gebruiker versleutelt nadat deze een aantal keren opnieuw is opgestart, zoals te lezen valt op: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse) .

 

Een virus is een niet-autonoom stukje programmacode dat zichzelf naar een ‘gastheer-programma’ kopieert wanneer het geactiveerd wordt. Virussen zijn vaak verantwoordelijk voor schadelijke activiteiten op geïnfecteerde systemen. Het belangrijkste verschil is dat virussen zichzelf kunnen kopiëren en daardoor andere programma’s of apparaten van zowel de gebruiker zelf als van anderen kunnen infecteren, terwijl trojans niet automatisch kopieën van zichzelf maken. Een typisch voorbeeld is het zogenaamde Melissa-virus, zoals te lezen valt op: https://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_(computer_virus)

 

Zie ook https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Dit is het juiste antwoord. Een trojan horse is een autonoom programma dat ogenschijnlijk doet wat de gebruiker wil, maar eigenlijk iets heel anders doet. Deze ongewenste, verborgen functionaliteit kan ervoor zorgen dat andere programma’s uw computer kunnen besturen door gebruikers te misleiden ten aanzien van de werkelijke bedoelingen van het programma. Een typisch voorbeeld van een trojan horse is het geval van de trojan horse AIDS die de gegevens van de gebruiker versleutelt nadat de computer een aantal keren opnieuw is opgestart, zoals te lezen valt op: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Zie ook https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Trojan horses zijn geen storingen in de computersoftware. Een trojan horse is een autonoom programma dat ogenschijnlijk doet wat de gebruiker wil, maar eigenlijk iets heel anders doet. Deze ongewenste, verborgen functionaliteit kan ervoor zorgen dat andere programma’s uw computer kunnen besturen door gebruikers te misleiden ten aanzien van de werkelijke bedoelingen van het programma. Een typisch voorbeeld van een trojan horse is het geval van de trojan horse AIDS die de gegevens van de gebruiker versleutelt nadat de computer een aantal keren opnieuw is opgestart, zoals te lezen valt op: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Zie ook: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 


U hebt daarom een kennis opgebeld die computertechnicus is en die u altijd helpt wanneer u computerproblemen hebt. Na een grondig onderzoek heeft hij u verteld dat uw computer door een ‘Trojan Horse’ (of ‘Paard van Troje’) besmet geraakt is.

 

Wat zou zo’n ‘Trojan Horse’ kunnen zijn?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information