Bij het lezen van uw e-mail kwam u een interessant, maar verdacht, bericht tegen van een bedrijf.


3::phishing
1::spyware
2::spoofing

Dit is het juiste antwoord. Bij phishing probeert een aanvaller persoonlijke gegevens (zoals wachtwoorden en creditcardgegevens) van de gebruiker te achterhalen door middel van namaak-apps, namaak-sms of namaak-emails die er als echt uitzien. De aanvaller kan u vragen uw gegevens rechtstreeks te verstrekken (door op de e-mail te antwoorden) of door een website te bezoeken waar hij of zij u naartoe leidt. Reageer nooit op een bericht dat op phishing lijkt.

 

Zie voor meer informatie https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing

 

Dit is niet het juiste antwoord. Spyware is kwaadaardige software die ongemerkt informatie over gebruikers en hun activiteiten verzamelt om deze voor marketingdoeleinden te gebruiken, zoals het profileren van gebruikers of gerichte advertenties. Dergelijke spyware lijkt vaak op betrouwbare software, wordt met instemming van de gebruiker geïnstalleerd, maar vraagt vervolgens om rechten die de verder gaan dan dat nodig is voor de toepassing die de app beweert te hebben, en maakt daar dan misbruik van. Het juiste antwoord onder de genoemde mogelijkheden is phishing: Bij phishing probeert een aanvaller persoonlijke gegevens (zoals wachtwoorden en creditcardgegevens) van de gebruiker te achterhalen door middel van namaak-apps, namaak-sms'en of namaak-e-mails die er als echt uitzien. De aanvaller kan u vragen uw gegevens rechtstreeks te verstrekken (door op de e-mail te antwoorden) of door een website te bezoeken waar hij of zij u naartoe leidt. Reageer nooit op een bericht dat op phishing lijkt.

 

Zie voor meer informatie https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing

 

Dit antwoord is onjuist; het zou echter wel als deels correct beschouwd kunnen worden. Spoofing is het geval waarin er een computeraanval wordt uitgevoerd door een onbetrouwbare dienst (zoals een website of wifi-hotspot) die zich voordoet als een legitieme dienst. Het e-mailadres (de afzender die in e-mails getoond wordt) kan ook gespoofed worden, wat vaak het geval is bij e-mails die spam bevatten. Het juiste antwoord onder de genoemde mogelijkheden is phishing, wat het geval is wanneer een aanvaller probeert om persoonlijke gegevens (zoals wachtwoorden en creditcardgegevens) van de gebruiker te achterhalen door middel van namaak-apps, namaak-sms'en of namaak-e-mails die er als echt uitzien. De aanvaller kan u vragen uw gegevens rechtstreeks te verstrekken (door op de e-mail te antwoorden) of door een website te bezoeken waar hij of zij u naartoe leidt. Reageer nooit op een bericht dat op phishing lijkt.

 

Zie voor meer informatie https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing

 


Het bericht zei dat “u de loterij gewonnen hebt” en het bedrijf vroeg u om specifieke persoonlijke en bankgegevens, zodat ze een grote som geld op uw rekening konden storten.

 

Dergelijke e-mails zijn een veel voorkomend soort computeraanval die bekend staat als...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information