A hírnév az embereknek valakiről vagy valamiről annak múltbeli viselkedése alapján alkotott általános véleményének összessége.


3::Többszörözés (Sybil-támadás)
1::Adathalászok támadása
1::Szolgáltatásmegtagadási támadás

Ez a helyes válasz. Egy többszörözés (Sybil-támadás) során a támadó több identitást (azaz több fiókot/profilt) hoz létre egy online szolgáltatásban, és ezeket kihasználva manipulálja a hírnévre adott értékelést. Például ezeket a többszörös fiókokat arra is fel lehet használni, hogy pozitív visszajelzéseket adjanak egy csalárd eladó által megjelölt fiókról, ily módon hamisan fényezve annak hírnevét. E hamis hírnevet később a csalárd eladó felhasználhatja más felhasználók kihasználására vagy átverésére. További információ az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) jelentését: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis:

valamint az alábbi Wikipedia cikket:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Ez a válasz nem helyes. Adathalászat során a támadó látszólag valódinak tűnő, azonban hamis alkalmazások, hamis SMS-ek, vagy hamis e-mail üzenetek útján megpróbál a felhasználóra vonatkozó személyes adatokat (például jelszavak és hitelkártya-számok) megszerezni. Ennek a támadásnak semmi köze a hírnévrendszerekhez. A helyes válasz a többszörözés (Sybil-támadás), amely során a támadó több identitást (azaz több fiókot/profilt) hoz létre egy online szolgáltatásban, és ezeket kihasználva manipulálja a hírnévre adott értékelést. Például ezeket a többszörös fiókokat arra is fel lehet használni, hogy pozitív visszajelzéseket adjanak egy csalárd eladó által megjelölt fióknak, ily módon hamisan fényezve annak hírnevét. E hamis hírnevet később a csalárd eladó felhasználhatja más felhasználók kihasználására vagy átverésére. További információ az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) jelentését: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

valamint az alábbi Wikipedia cikket: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Ez a válasz nem helyes. A szolgáltatásmegtagadási (Denial of Service, DoS) támadás egy olyan támadás, amely során egy hálózat egyik erőforrását (például egy weboldalt) elérhetetlenné teszik a felhasználó számára. Ez nem példázza az internetes hírnév manipulációját. A megadottak közül a helyes válasz a többszörözés (Sybil-támadás), amely során a támadó több identitást (azaz több fiókot/profilt) hoz létre egy online szolgáltatásban, és ezeket kihasználva manipulálja a hírnévre adott értékelést. Például ezeket a többszörös fiókokat arra is fel lehet használni, hogy pozitív visszajelzéseket adjanak egy csalárd eladó által megjelölt fiókról, ily módon hamisan fényezve annak hírnevét. E hamis hírnevet később a csalárd eladó felhasználhatja más felhasználók kihasználására vagy átverésére. További információkért lásd az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) jelentését:

https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

valamint az alábbi Wikipedia cikket: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attackAz internetes hírnévrendszerek lehetővé teszik a hírnév online használatát. Az internethasználók azért csatlakozhatnak ezekhez a rendszerekhez, hogy elnyerhessék a bizalmukat olyan személyek, akikkel az interneten kapcsolatba kerülnek, például egy e-kereskedelemmel foglalkozó weblap eladója. Az „online piactér” az internetes hírnévrendszerek leggyakoribb alkalmazása. A hírnévrendszerek a bizalmi kapcsolatokat kihasználni hajlandó, rosszindulatú szervezetek támadásainak célpontjai lehetnek. 

Az alábbiak közül melyik számít az internetes hírnévrendszereket ért gyakori támadásnak?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information