Privát laptopján már évek óta változatlan formában használ néhány számítógépes programot.


1::Az internet sötét oldala („Dark Net”)
3::Rosszindulatú szoftverek
2::A magánéletbe való illetéktelen beavatkozások

Ez nem a helyes válasz a jelen szituáció összefüggésében. Az internet sötét oldala („Dark Net”) egy olyan hálózat, amely csak speciális szoftverek (például a TOR böngésző) segítségével érhető el.

 

Ehelyett a megszűnt programok számos kockázatnak, például rosszindulatú szoftvereknek (malware) való kitettséget eredményeznek, mivel nem kerülnek frissítésre. További információkra és a megszűnt szoftverek használatából fakadó további fenyegetésekre vonatkozóan lásd az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) egy friss ajánlását: A felhasználóknak meg kellene bizonyosodnia arról, hogy tisztában vannak vele és értik a kockázatokat, amelyeknek az elavult szoftverek további használatával teszik ki magukat.

További információkat itt találhat: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-en

 

Valóban ez a helyes válasz. A megszűnt szoftverek számos kockázatnak, például rosszindulatú szoftvereknek (malware) való kitettséget eredményeznek, mivel a szoftver nem kerül frissítésre. További információkra és a megszűnt szoftverek használatából fakadó további fenyegetésekre vonatkozóan lásd az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) egy friss ajánlását: A felhasználóknak meg kellene bizonyosodnia arról, hogy tisztában vannak vele és értik a kockázatokat, amelyeknek az elavult szoftverek további használatával teszik ki magukat.

További információkat itt találhat: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-en

 

 Nem ez a helyes válasz. Ehelyett a megszűnt programok számos kockázatnak, például rosszindulatú szoftvereknek (malware) való kitettséget eredményeznek, mivel nem kerülnek frissítésre. Ugyanakkor egyes rosszindulatú szoftverek veszélyeztethetik a magánéletét, ezért ez a válasz nem teljesen helytelen. További információkra és a megszűnt szoftverek használatából fakadó további fenyegetésekre vonatkozóan lásd az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) egy friss ajánlását: A felhasználóknak meg kellene bizonyosodnia arról, hogy tisztában vannak vele és értik a kockázatokat, amelyeknek az elavult szoftverek további használatával teszik ki magukat.

További információkat itt találhat: http://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/european-cyber-security-month-advocacy-campaign/2014/ecsm-recommendations-for-all-enAz egyik barátja, aki járatos az informatikai biztonság területén, észrevette, hogy az egyik programját már régóta megszüntette annak gyártója. A barátja azt mondta, hogy ez az elavult, megszűnt szoftver komoly biztonsági fenyegetéseknek teszi a számítógépét. 

A barátja által említett fenyegetések egyike...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information