Észrevette, hogy a számítógépe rendellenesen működik, és a szokásos feladatok elvégzése (pl. dokumentumok/alkalmazások megnyitása) kicsit tovább tart a szokásosnál.


2::Egy számítógépes vírus, amely gyakran támad számítógépekre.
3::Ez egy rosszindulatú szoftver, amely lehetővé teszi más programok számára, hogy irányítsák a számítógépét, megtévesztve a felhasználókat a valódi szándékukat illetően.
1::Ez a szoftver hibás működése, ami megnehezíti az interneten való navigálást.

A trójai nem egy számítógépes vírus, habár mind a számítógépes vírusok, mind a trójaiak rosszindulatú szoftverek (malware).

A trójai egy önálló program, amely látszólag azt csinálja, amit a felhasználó akar, de valójában valami mást csinál. Így ez a nem kívánt, rejtett, további funkció lehetővé teheti más programok számára a számítógép vezérlését, megtévesztve a felhasználót a valódi szándékát illetően. A trójai jellemző példája az „AIDS” (vagy ismertebb néven „PC Cyborg”) trójai esete, amely néhány újraindítást követően titkosította a felhasználó adatait. Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

A vírus egy nem önálló kódszegmens, amely aktiválásakor átmásolja magát a „gazdaprogramba”. A vírusok gyakran fejtenek ki valamilyen káros tevékenységet a fertőzött gazdagépeken. A fő különbség az, hogy a vírusok lemásolják magukat és így megfertőzik a felhasználók és más emberek egyéb programjait vagy eszközeit is, míg a trójaiak nem tudják automatikusan lemásolni magukat. Jellegzetes példa az úgynevezett Melissa-vírus. Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_(computer_virus)

 

Lásd még: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Ez a helyes válasz. A trójai egy önálló program, amely látszólag azt csinálja, amit a felhasználó akar, de valójában valami mást csinál. Így ez a nem kívánt, rejtett, további funkció lehetővé teheti más programok számára a számítógép vezérlését, megtévesztve a felhasználót a valódi szándékát illetően. A trójai jellemző példája az „AIDS” (vagy ismertebb néven „PC Cyborg”) trójai esete, amely néhány újraindítást követően titkosította a felhasználó adatait. Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Lásd még: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

A trójaiak nem a számítógépes szoftver hibás működését jelentik. A trójai egy önálló program, amely látszólag azt csinálja, amit a felhasználó akar, de valójában valami mást csinál. Így ez a nem kívánt, rejtett, további funkció lehetővé teheti más programok számára a számítógép vezérlését, megtévesztve a felhasználót a valódi szándékát illetően. A trójai jellemző példája az „AIDS” (vagy ismertebb néven „PC Cyborg”) trójai esete, amely néhány újraindítást követően titkosította a felhasználó adatait. Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Lásd még: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malwareEzért felhívta egy számítógépes szakember barátját, aki mindig segít Önnek, ha a számítógépével gondok vannak. A számítógép alapos átvizsgálását követően a barátja azt mondta, hogy az megfertőződött egy „trójaival”. 

Azon morfondírozik, mi is lehet ez a „trójai”?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information