Zlonamjerni program (malware) je program čiji je cilj naštetiti korisnicima i njihovim uređajima.


1::Trebalo bi provesti ažuriranje antivirusnog programa samo ako ne krpam redovito svoj operacijski sustav.
3::Ažuriranje antivirusnog programa štiti moje računalo od nedavno stvorenih zlonamjernih programa.
2::Ažuriranje antivirusnog programa osigurava pravilan rad mojeg računala.

Odgovor nije točan. Točan odgovor je da ažuriranje antivirusnog programa štiti vaše računalo od nedavno stvorenih zlonamjernih programa. To obično uključuje „datoteke s potpisom” novih zlonamjernih programa, tj. informacije za identificiranje tih programa. Dakle, trebali bi često ažurirati antivirusni program - najbolje bi bilo svaki dan. Iako je krpanje vašeg operacijskog sustava važno i za sigurnost, to vas ne štiti od svih novih zlonamjernih programa - zato morate ažurirati antivirusni program.

 

Odgovor je točan. Ažuriranje antivirusnog programa pruža vam najnoviju zaštitu od novih oblika zlonamjernih programa. To obično uključuje „datoteke s potpisom” novih zlonamjernih programa, tj. informacije za identificiranje tih programa. Dakle, trebali bi često ažurirati antivirusni program - najbolje bi bilo svaki dan. Iako je krpanje vašeg operacijskog sustava važno i za sigurnost, to vas ne štiti od svih novih zlonamjernih programa – zato morate ažurirati antivirusni program.

 

Ažuriranje antivirusnog programa nema mnogo poveznica s radom računala (iako bi neki virusi mogli ugroziti i to te zbog toga odgovor nije u potpunosti netočan). Točan odgovor je da ažuriranje antivirusnog programa štiti vaše računalo od nedavno stvorenih zlonamjernih programa. To obično uključuje „datoteke s potpisom” novih zlonamjernih programa, tj. informacije za identificiranje tih programa. Dakle, trebali bi često ažurirati antivirusni program - najbolje bi bilo svaki dan. Iako je krpanje vašeg operacijskog sustava važno i za sigurnost, to vas ne štiti od svih novih zlonamjernih programa - zato morate ažurirati antivirusni program.U ovim slučajevima važna mjera zaštite je instaliranje antivirusnog programa. No, čak ni to nije dovoljno jer se antivirusni program neprestano mora ažurirati.

Kako gledate na potrebu za ažuriranjem antivirusnih programa?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information