Verkkomaine koostuu niistä mielipiteistä, joita ihmiset muodostavat tietystä henkilöstä tai asiasta aikaisemman toiminnan perusteella.


3::Sybil-hyökkäys
1::Verkkourkinta
1::Palvelunestohyökkäys

Tämä on oikea vastaus. Sybil-hyökkäyksessä hyökkääjä luo verkkopalvelussa monia erilaisia identiteettejä (esimerkiksi useita eri tilejä/profiileja) ohjaillakseen niiden avulla maineesta annettua palautetta haluamaansa suuntaan. Eri tilien kautta voidaan esimerkiksi antaa myönteistä palautetta epärehellisen myyjän nimissä olevalle tilille ja siten perusteettomasti parantaa hänen mainettaan. Epärehellinen myyjä voi myöhemmin hyödyntää tätä perätöntä hyvää mainetta muiden käyttäjien hyväksikäyttö- tai pettämistarkoituksessa. Lisätietoa saa ENISAn raportista: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis:

ja Wikipedia-artikkelista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Tämä ei ole oikea vastaus. Verkkourkinnassa hyökkääjä pyrkii keräämään käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja, aidolta vaikuttavilla väärennetyillä sovelluksilla, tekstiviesteillä tai sähköpostviesteillä. Verkkourkinta ei liity millään tavalla mainejärjestelmiin. Oikea vastaus on Sybil-hyökkäys, jossa hyökkääjä luo verkkopalvelussa monia erilaisia identiteettejä (esimerkiksi useita eri tilejä/profiileja) ohjaillakseen niiden avulla maineesta annettua palautetta haluamaansa suuntaan. Eri tilien kautta voidaan esimerkiksi antaa myönteistä palautetta epärehellisen myyjän nimissä olevalle tilille ja siten perusteettomasti parantaa hänen mainettaan. Epärehellinen myyjä voi myöhemmin hyödyntää tätä perätöntä hyvää mainetta muiden käyttäjien hyväksikäyttö- tai pettämistarkoituksessa. Lisätietoa saa ENISAn raportista: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

ja Wikipedia-artikkelista: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Tämä ei ole oikea vastaus. Palvelunestohyökkäyksessä (Denial of Service, DoS) käyttäjää estetään käyttämästä verkossa olevaa aineistoa, kuten verkkosivustoa. Tässä tapauksessa ei ole kyse verkkomaineen ohjailusta. Oikea vastaus on Sybil-hyökkäys, jossa hyökkääjä luo verkkopalvelussa monia erilaisia identiteettejä (esimerkiksi useita eri tilejä/profiileja) ohjaillakseen niiden avulla maineesta annettua palautetta haluamaansa suuntaan. Eri tilien kautta voidaan esimerkiksi antaa myönteistä palautetta epärehellisen myyjän nimissä olevalle tilille ja siten perusteettomasti parantaa hänen mainettaan. Epärehellinen myyjä voi myöhemmin hyödyntää tätä perätöntä hyvää mainetta muiden käyttäjien hyväksikäyttö- tai pettämistarkoituksessa. Lisätietoa saa ENISAn raportista:

https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

ja Wikipedia-artikkelista: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack



Mainejärjestelmät mahdollistavat verkkomaineen hyödyntämisen. Internetin käyttäjät, kuten verkkomyyntisivustojen myyjät, voivat liittyä näihin järjestelmiin saavuttaakseen niiden ihmisten luottamuksen, joihin he ovat yhteydessä verkossa. Verkkokauppa on yleisin mainejärjestelmiä hyödyntävä sovellus. Vilpillisesti toimivat ryhmät voivat hyökätä mainejärjestelmiä vastaan käyttääkseen hyväksi luottamussuhteita. 

Mikä seuraavista on yleinen hyökkäys verkossa toimivia mainejärjestelmiä vastaan?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information