Työmatkalla joudut usein käyttämään esimerkiksi rautatieasemien tai kahviloiden avoimia Wi-Fi-verkkoja (WLAN eli langaton lähiverkko).


1::Käytät selaimesi ”Yksityinen selaus” -toimintoa.
3::Käytä virtuaalista yksityisverkkoa eli VPN-verkkoa.
2::Poista tiedostojen jakotoiminto käytöstä.

Yksityinen selaus antaa suojan vain sen varalta, että joku pääsee fyysisesti käsiksi laitteeseesi. Se ei suojaa viestintääsi yleisessä verkossa, jossa internetliikennettä voivat seurata kaikki, jotka ovat kantomatkan sisäpuolella. Turvallinen viestintä varmistetaan käyttämällä virtuaalista yksityisverkkoa eli VPN-verkkoa (Virtual Private Network). VPN-verkko muistuttaa yleisen verkon yhteyteen muodostettua suojattua yksityisväylää, jonka kautta kaksi käyttäjää voi viestiä turvallisesti.

 

Tämä on oikea vaihtoehto. Virtuaalinen yksityisverkko (VPN-verkko) muistuttaa julkisen verkon yhteyteen muodostettua suojattua yksityisväylää, jonka kautta kaksi käyttäjää voi viestiä turvallisesti.

 

Tämä pitää osin paikkansa. Tiedostojen jakotoiminnon poistaminen käytöstä estää muiden verkossa olevien laitteiden pääsyn käsiksi tiedostoihisi, mutta se ei poista verkkoviestinnän riskejä. Ne liittyvät esimerkiksi sosiaalisen median verkkosivustolle lähettämiisi tietoihin, koska internetliikettä voivat seurata, kaikki, jotka ovat kantomatkan sisäpuolella.

Turvallinen viestintä varmistetaan käyttämällä virtuaalista yksityisverkkoa (VPN-verkko). VPN-verkko muistuttaa yleisen verkon yhteyteen muodostettua suojattua yksityisväylää, jonka kautta kaksi käyttäjää voi viestiä turvallisesti.Olet kuitenkin tietoinen tällaisiin avoimiin verkkoihin mahdollisesti liittyvistä vaaroista. 

Yleisissä verkoissa tapahtuvan viestinnän suojaaminen edellyttää aina, että...

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information