Pankkisi lähettää sinulle sähköpostiviestin tiliäsi koskevasta ongelmasta.


1::Vianetsintä.
2::Selaimen kaappaus
3::Käyttäjän manipulointi.

Tämä ei pidä paikkaansa. Vianetsintä on tietokoneohjelman systemaattinen vianetsintä- ja korjausprosessi. Oikea vastaus on käyttäjän manipulointi eli monimutkainen sosiaalisen huijauksen muoto, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai yritetään hankkia pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa). Koska tässä tapauksessa lähetetään verkkourkintaviesti, kyseessä on myös verkkourkinta.

 

Vastaus on osittain oikea. Selainkaappaus saattaa saada alkunsa verkkolinkistä. Tätä hyökkäystä kutsutaan kaappaukseksi, koska kaappari muuttaa verkkoselaimen asetuksia ilman käyttäjän lupaa ja tämän tietämättä. Oikea vastaus on kuitenkin käyttäjän manipulointi eli monimutkainen sosiaalisen huijauksen muoto, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai yritetään hankkia pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa). Koska tässä tapauksessa lähetetään verkkourkintaviesti, kyseessä on myös verkkourkinta.

 

Tämä pitää paikkansa. Käyttäjän manipulointi on (tietoturvallisuuden näkökulmasta) monimutkainen sosiaalisen huijauksen muoto, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai yritetään hankkia pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa). Koska tässä tapauksessa lähetetään verkkourkintaviesti, kyseessä on myös verkkourkinta.Siinä annetaan ohjeita ja linkki, jonka kautta voit kirjautua tilillesi ja korjata ongelman.

Minkälainen hyökkäys on kyseessä?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information