Eräs ystäväsi on hiljattain joutunut käyttäjän manipuloinnin (sosiaalisen manipuloinnin) uhriksi, sillä hänen työsähköpostinsa käyttäjätunnus ja salasana on varastettu.


1::Yhteiskunnan kannalta käyttäjäystävällisten järjestelmien luomista.
3::Kyse on sosiaalisesta huijauksesta, jonka pääasiallisia keinoja ovat tietojen kerääminen, petokset tai pääsyn hankkiminen järjestelmiin.
2::Sosiaalisia verkostoja käytetään henkilökohtaisten tietojen varastamiseen.

Käyttäjän manipulointi ei juurikaan liity perinteisessä mielessä tekniseen suunnitteluun eli teknisten järjestelmien kehittämiseen. Turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä se on eräänlaista sosiaalista huijaamista, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai yritetään hankkia pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa).

 

Tämä on oikea vastaus. Käyttäjän manipulointi on nimenomaan monimutkainen sosiaalisen huijauksen muoto, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai yritetään hankkia pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa).

 

Tämä pitää vain osin paikkansa. Turvallisuuteen liittyvissä yhteyksissä kyse on sosiaalisesta huijaamisesta, jossa käytetään hyväksi inhimillisiä heikkouksia. Psyykkisen manipuloinnin avulla kerätään ihmisiltä tietoja, tehdään petoksia tai hankitaan pääsy järjestelmiin (henkilö taivutellaan esim. paljastamaan salasanansa). Tällaisia keinoja voidaan käyttää muun muassa sosiaalisten verkkojen kautta tapahtuvassa viestinnässä.Ilmaus ”sosiaalinen manipulointi” on melko epätavallinen, koska siinä yhdistyvät manipulointi ja sosiaaliset kysymykset. 

Mitä käyttäjän manipulointi tarkoittaa turvallisuuteen liittyvissä yhteyksissä?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information