Salasanat ovat merkkijonoja, joilla kirjaudutaan verkkopalveluihin, kuten sähköpostiin ja verkkoyhteisöihin.


1::Tallennan kaikki salasanani yhteen tiedostoon, josta ne on tarvittaessa helppo löytää.
3::Mielestäni on silti parempi käyttää joka palvelussa eri salasanaa.
1::Käytän samaa salasanaa kaikilla palvelutileilläni.

Näin ei pidä tehdä. Oikeastaan salasanoja ei pitäisi lainkaan tallentaa salaamattomaan tiedostoon, koska ulkopuoliset voivat päästä siihen käsiksi. On suositeltavaa käyttää kussakin palvelussa eri salasanaa, eikä niitä pidä tallentaa mihinkään tiedostoon. Jos käytät kaikissa palveluissa samaa salasanaa, riskinä on, että epärehellinen käyttäjä onnistuu saamaan sen tietoonsa yhdestä palvelusta ja siten pääsemään käsiksi kaikkiin palvelutileihisi. On tärkeää käyttää vahvaa salasanaa eli salasanaa, joka on riittävän pitkä ja muodostuu vähintään kahdeksasta merkistä ja sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

 

Lisätietoa ja vihjeitä vahvan salasanan valintaan ja muistamiseen saa seuraavalta sivustolta:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

Paras tapa huolehtia tiliensä turvallisuudesta on eri salasanan luominen kutakin palvelua varten. Niitä ei myöskään pidä tallentaa mihinkään tiedostoon. Jos käytät kaikissa palveluissa samaa salasanaa, riskinä on, että epärehellinen käyttäjä onnistuu saamaan sen tietoonsa yhdestä palvelusta ja siten pääsemään käsiksi kaikkiin palvelutileihisi. On tärkeää käyttää vahvaa salasanaa eli salasanaa, joka on riittävän pitkä ja muodostuu vähintään kahdeksasta merkistä ja sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

 

Lisätietoa ja vihjeitä vahvan salasanan valintaan ja muistamiseen saa seuraavalta sivustolta:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

Vaikka saman salasanan käyttö kaikissa palveluissa helpottaakin muistamista, se ei ole luotettava ratkaisu. Jos epärehellinen käyttäjä tietää tai pystyy selvittämään salsanasi, hän voi päästä käsiksi kaikkiin tileihisi. On suositeltavaa käyttää kussakin palvelussa eri salasanaa, eikä niitä pidä tallentaa mihinkään tiedostoon. On tärkeää käyttää vahvaa salasanaa eli salasanaa, joka on riittävän pitkä ja muodostuu vähintään kahdeksasta merkistä ja sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

 

Lisätietoa ja vihjeitä vahvan salasanan valintaan ja muistamiseen saa seuraavalta sivustolta:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html.Niiden avulla estetään myös ulkopuolisten pääsy henkilökohtaisille tileille. Kaikkia salasanoja on valitettavasti hankala muistaa, koska käytämme niin monia palveluita. 

Miten tässä tilanteessa kannattaa toimia?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information