Kuinka monta kertaa viikossa luet kyberturvallisuutta tai hakkerointia käsittelevän artikkelin?


2::He ovat rehellisiä tietotekniikan asiantuntijoita.
2::He ovat tietokonerikollisia.
3::Hakkerit voivat olla sekä rehellisiä tietotekniikan asiantuntijoita että tietokonerikollisia.

Tämä pitää vain osin paikkansa, koska hakkerit voivat olla myös epärehellisiä. Hakkerit ovat oikeastaan teknisesti erittäin päteviä asiantuntijoita, jotka pystyvät luvatta tunkeutumaan suojattuihin järjestelmiin ja pääsemään käsiksi tietoihin. Termillä voi kuitenkin olla erilaisia merkityksiä sen käyttöyhteyden mukaan. Tavallisesti erotetaan toisistaan eettiset hakkerit (white hat hackers) ja murtautujat (black hat hackers) eli hakkerointi hyvässä tai pahassa tarkoituksessa. Edellisen avulla esimerkiksi arvioidaan ja testataan turvallisuutta ja jälkimmäistä käytetään muun muassa rikoksiin. Yleensä murtautujista käytetään nimitystä ”krakkeri”. Asiaa käsitellään seuraavassa ENISAn raportissa: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Tämä pitää vain osin paikkansa, koska hakkerit voivat olla myös rehellisiä. Hakkerit ovat oikeastaan teknisesti erittäin päteviä asiantuntijoita, jotka pystyvät luvatta tunkeutumaan suojattuihin järjestelmiin ja pääsemään käsiksi tietoihin. Termillä voi kuitenkin olla erilaisia merkityksiä sen käyttöyhteyden mukaan. Tavallisesti erotetaan toisistaan eettiset hakkerit (white hat hackers) ja murtautujat (black hat hackers) eli hakkerointi hyvässä tai pahassa tarkoituksessa. Edellisen avulla esimerkiksi arvioidaan ja testataan turvallisuutta ja jälkimmäistä käytetään muun muassa rikoksiin. Yleensä murtautujista käytetään nimitystä ”krakkeri”. Asiaa käsitellään seuraavassa ENISAn raportissa: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Tämä pitää paikkansa, sillä hakkerit voivat olla sekä rehellisiä että epärehellisiä. Hakkerit ovat oikeastaan teknisesti erittäin päteviä asiantuntijoita, jotka pystyvät luvatta tunkeutumaan suojattuihin järjestelmiin ja pääsemään käsiksi tietoihin. Termillä voi kuitenkin olla erilaisia merkityksiä sen käyttöyhteyden mukaan. Tavallisesti erotetaan toisistaan eettiset hakkerit (white hat hackers) ja murtautujat (black hat hackers) eli hakkerointi hyvässä tai pahassa tarkoituksessa. Edellisen avulla esimerkiksi arvioidaan ja testataan turvallisuutta ja jälkimmäistä käytetään muun muassa rikoksiin. Yleensä murtautujista käytetään nimitystä ”krakkeri”. Asiaa käsitellään seuraavassa ENISAn raportissa: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.Vaikka molemmat ovat yleisesti käytettyjä muotisanoja, niillä on keskeinen merkitys myös arjessa sekä työelämän että vapaa-ajan kannalta. 

Keitä hakkerit yleensä ovat?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information