Huomaat tietokoneesi toimivan epävakaasti, ja tavanomaiset tehtävät, kuten asiakirjojen tai sovellusten avaaminen, kestävät hieman tavallista kauemmin.


2::Se on tietokoneita uhkaava yleinen virus.
3::Se on haittaohjelma, jonka avulla toinen ohjelma voi saada tietokoneesi hallintaansa, koska sinulle annetaan väärä kuva ohjelman todellisesta tarkoituksesta.
1::Se on ohjelmiston toimintahäiriö, joka vaikeuttaa internetsivujen selailua.

Troijan hevonen ei ole tietokonevirus, mutta sekä tietokonevirukset että Troijan hevoset ovat haittaohjelmia.

Troijan hevonen on itsenäisesti toimiva ohjelma, joka näyttää toimivan käyttäjän haluamalla tavalla, mutta tekee tosiasiassa jotain muuta. Tämän haitallisen lisätoiminnon kautta jokin toinen ohjelma voi käyttäjän tietämättä saada tämän tietokoneen hallintaansa, koska hänelle annetaan väärä kuva toiminnon todellisesta tarkoituksesta. Tyypillinen esimerkki Troijan hevosesta on AIDS-haittaohjelma, joka salasi käyttäjän tiedostot, kun tietokone oli käynnistetty uudelleen riittävän monta kertaa. http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Virus on muiden ohjelmien kautta leviävä koodinpätkä, joka aktivoituu kopioituessaan toiseen ohjelmaan. Usein virukset suorittavat vahingollisia toimintoja saastuttamassaan ohjelmassa. Pääasiallinen ero on, että virukset kopioituvat ja voivat siksi saastuttaa käyttäjien muita ohjelmia tai laitteita, kun taas troijalaiset eivät kopioidu automaattisesti. Tyypillinen esimerkki on nk. Melissa-virus: https://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_(computer_virus)

 

Ks. myös https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Tämä on oikea vastaus. Troijan hevonen on itsenäisesti toimiva ohjelma, joka näyttää toimivan käyttäjän haluamalla tavalla, mutta tekee tosiasiassa jotain muuta. Tämän haitallisen lisätoiminnon kautta jokin toinen ohjelma voi käyttäjän tietämättä saada tämän tietokoneen hallintaansa, koska hänelle annetaan väärä kuva toiminnon todellisesta tarkoituksesta. Tyypillinen esimerkki Troijan hevosesta on AIDS-haittaohjelma, joka salasi käyttäjän tiedostot, kun tietokone oli käynnistetty uudelleen riittävän monta kertaa. http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Ks. myös https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Troijan hevoset eivät ole tietokoneohjelmistojen toimintahäiriöitä. Troijan hevonen on itsenäisesti toimiva ohjelma, joka näyttää toimivan käyttäjän haluamalla tavalla, mutta tekee tosiasiassa jotain muuta. Tämän haitallisen lisätoiminnon kautta jokin toinen ohjelma voi käyttäjän tietämättä saada tämän tietokoneen hallintaansa, koska hänelle annetaan väärä kuva toiminnon todellisesta tarkoituksesta. Tyypillinen esimerkki Troijan hevosesta on AIDS-haittaohjelma, joka salasi käyttäjän tiedostot, kun tietokone oli käynnistetty uudelleen riittävän monta kertaa. http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Ks. myös https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malwareSoitat ystävällesi, joka on tietokoneteknikko ja auttaa sinua aina tietokoneongelmissa. Tutkittuaan koneesi huolellisesti hän kertoo, että sen on saastuttanut ”Troijan hevonen”. 

Mietit, mikä ”Troijan hevonen” voisi olla.

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information