Eräänä päivänä löydät sähköpostisi saapuneiden viestien kansiosta viestin ystävältä, josta et ole kuullut ainakaan vuoteen.


3::Et tee sähköpostille mitään etkä varsinkaan napsauta linkkiä.
1::Napsautat linkkiä, koska sähköpostiviestin lähettäjä on ystäväsi.
1::Napsautat linkkiä vain, jos se vaikuttaa sinusta tutulta.

Tämä on oikea toimintatapa. Et ole kuullut ystävästäsi aikoihin, ja kyseessä on erittäin todennäköisesti verkkourkintayritys. Joku on siis murtautunut ystäväsi sähköpostitilille ja yrittää sen kautta käyttää hyväksi sinun ja ystäväsi välistä luottamusta. Napsauttamalla linkkiä asennat todennäköisesti koneellesi haittaohjelman. Se, että viesti on lähetetty ystäväsi sähköpostiosoitteesta, ei välttämättä tarkoita, että hän on todella lähettänyt sen. Vaikka linkki vaikuttaa jotenkin tutulta, sitä ei pidä napsauttaa. Huomaa, että varsinainen linkki ei ehkä näy saamassasi sähköpostiviestissä.

 

Sinun kannattaa lisäksi soittaa ystävällesi, sillä näin saat paitsi varmuuden verkkourkintayrityksestä myös varoitat ystävääsi mahdollisesta murtautumisesta hänen sähköpostitililleen. Samalla selvität tilanteen, vaikka aihetta huoleen ei olisikaan. Ystäväsi voi myös varautua mahdollisiin uusiin verkkourkintayrityksiin hyökkäyksen kohteena olevan sähköpostiosoitteensa kautta.

 

Tätä ei pidä tehdä. Kyseessä on erittäin todennäköisesti verkkourkintayritys. Joku on siis murtautunut ystäväsi sähköpostitilille ja yrittää sen kautta käyttää hyväksi sinun ja ystäväsi välistä luottamusta. Napsauttamalla linkkiä asennat todennäköisesti koneellesi haittaohjelman. Se, että viesti on lähetetty ystäväsi sähköpostiosoitteesta, ei välttämättä tarkoita, että hän on todella lähettänyt sen. Vaikka linkki vaikuttaisi jotenkin tutulta, sitä ei pidä napsauttaa. Huomaa, että varsinainen linkki ei ehkä näy saamassasi sähköpostiviestissä.

 

Oikea vastaus on, että sinun ei pidä tehdä sähköpostille mitään eikä varsinkaan napsauttaa linkkiä. Sinun kannattaa lisäksi soittaa ystävällesi, sillä näin saat paitsi varmuuden verkkourkintayrityksestä myös varoitat ystävääsi mahdollisesta murtautumisesta hänen sähköpostitililleen. Samalla selvität tilanteen, vaikka aihetta huoleen ei olisikaan. Ystäväsi voi myös varautua mahdollisiin uusiin verkkourkintayrityksiin hyökkäyksen kohteena olevan sähköpostiosoitteensa kautta.

 

Näin ei pidä toimia. Kyseessä on erittäin todennäköisesti verkkourkintayritys. Joku on siis murtautunut ystäväsi sähköpostitilille ja yrittää sen avulla käyttää hyväksi sinun ja ystäväsi välistä luottamusta. Vaikka linkki vaikuttaa jotenkin tutulta, sitä ei pidä napsauttaa. Huomaa, että varsinainen linkki ei ehkä näy saamassasi sähköpostiviestissä. Napsauttamalla linkkiä asennat todennäköisesti koneellesi haittaohjelman. Se, että viesti on lähetetty ystäväsi sähköpostiosoitteesta, ei välttämättä tarkoita, että hän on todella lähettänyt sen.

 

Oikea vastaus on, että sinun ei pidä tehdä sähköpostille mitään eikä varsinkaan napsauttaa linkkiä. Sinun kannattaa lisäksi soittaa ystävällesi, sillä näin saat paitsi varmuuden verkkourkintayrityksestä myös varoitat ystävääsi mahdollisesta murtautumisesta hänen sähköpostitililleen. Samalla selvität tilanteen, vaikka aihetta huoleen ei olisikaan. Ystäväsi voi myös varautua mahdollisiin uusiin verkkourkintayrityksiin hyökkäyksen kohteena olevan sähköpostiosoitteensa kautta.Avaat viestin, jossa lukee ”Hei, ole hyvä ja napsauta tästä http://shorturl.jhdsuyc.com, sinua odottaa yllätys”. 

Miten toimit tässä tilanteessa?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information