Omdømme er den samlede mening, som offentligheden har om nogen eller noget ud fra tidligere adfærd.


3::Sybilangreb
1::Phishingangreb
1::Denial of service attack

Det er det rigtige svar. I et Sybilangreb skaber angriberen flere identiteter (dvs. flere konti/profiler) i en onlinetjeneste og udnytter dem for at manipulere med en omdømmevurdering. Disse konti kan f.eks. bruges til at give positiv omdømmefeedback til en konto angivet af en svigagtig sælger, hvilket medfører, at hans omdømme styrkes på en usandfærdig måde. Dette usandfærdige omdømme kan senere anvendes af den svigagtige sælger til at udnytte eller bedrage andre brugere. Se for yderligere oplysninger rapporten fra ENISA: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis:

og også Wikipedia-artiklen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Svaret er ikke korrekt. Med phishing forsøger en angriber at indsamle en brugers personoplysninger (såsom adgangskoder og kreditkortnumre) ved hjælp af falske apps, falske SMS'er eller falske e-mailmeddelelser, som virker ægte. Et sådant angreb har ikke noget at gøre med omdømmesystemer. Af de foreslåede svar er det rigtige svar Sybilangreb, hvor angriberen skaber flere identiteter (dvs. flere konti/profiler) i en onlinetjeneste og udnytter dem for at manipulere med en omdømmevurdering. Disse konti kan f.eks. bruges til at give positiv omdømmefeedback til en konto angivet af en svigagtig sælger, hvilket medfører, at hans omdømme styrkes på en usandfærdig måde. Dette usandfærdige omdømme kan senere anvendes af den svigagtige sælger til at udnytte eller bedrage andre brugere. Se for yderligere oplysninger rapporten fra ENISA: https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

og også Wikipedia-artiklen: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attack

 

Svaret er ikke korrekt. Et denial of service attack (DOS-angreb) er et angreb, hvor en ressource i et netværk (f.eks. et websted) gøres utilgængelig for brugeren. Dette er ikke et eksempel på manipulation med internetomdømme. Af de foreslåede svar er det rigtige svar Sybilangreb, hvor angriberen skaber flere identiteter (dvs. flere konti/profiler) i en onlinetjeneste og udnytter dem for at manipulere med en omdømmevurdering. Disse konti kan f.eks. bruges til at give positiv omdømmefeedback til en konto angivet af en svigagtig sælger, hvilket medfører, at hans omdømme styrkes på en usandfærdig måde. Dette usandfærdige omdømme kan senere anvendes af den svigagtige sælger til at udnytte eller bedrage andre brugere. Se for yderligere oplysninger rapporten fra ENISA:

https://www.enisa.europa.eu/publications/archive/reputation-based-systems-a-security-analysis

og også Wikipedia-artiklen: https://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_attackOmdømmesystemer gør det muligt at bruge omdømme på internettet. Internetbrugere kan tilslutte sig disse systemer for at få tillid til de personer, de interagerer med på internettet, f.eks. en sælger på et e-handelswebsted. Et e-marked er den mest almindelige anvendelse for omdømmesystemer. Omdømmesystemer kan være mål for angreb fra ondsindede enheder, som udnytter tillidsrelationer. 

Hvilke af følgende er et almindeligt angreb på omdømmesystemer?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information