Forleden dag så du nyheder, og du hørte en journalist tale om en ny type cybertrussel.


3::Ransomware
2::CryptoLocker
1::Botnet

Det er det rigtige svar. Ransomware er en ny familie af skadelig software (malware), som angribere anvender til at begrænse adgangen til computersystemer eller -data. En ransomware kan f.eks. begrænse adgangen til brugerens fil ved at benytte krypteringer. Angriberne forlanger derefter løsepenge ("ransom"), som skal betales for at åbne filen igen (dekryptering). I dag er langt størstedelen af phishing-e-mails ramsonware (du modtager f.eks. en e-mail, som indeholder et vedhæftet dokument, der fungerer som en downloader, der i det skjulte henter den endelige skadelige software). Det bør bemærkes, at CryptoLocker er et eksempel på en ransomware.

Du kan få flere oplysninger om det trusselsniveau, der er forbundet med ransomware (og andre trusler), i rapporten fra ENISA om Threat Landscape (s. 45), som findes her: https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015

 

Svaret er delvist korrekt. Det rigtige svar i dette scenario er ransomware, som er en familie af ny skadelig software (malware), som angribere anvender til at begrænse adgangen til computersystemer eller -data. En ransomware kan f.eks. begrænse adgangen til brugerens fil ved at benytte krypteringer. Angriberne forlanger derefter løsepenge ("ransom"), som skal betales for at åbne filen igen (dekryptering). I dag er langt størstedelen af phishing-e-mails ramsonware (du modtager f.eks. en e-mail, som indeholder et vedhæftet dokument, der fungerer som en downloader, der i det skjulte henter den endelige skadelige software).

CryptoLocker er et eksempel på en ransomware, og derfor er dette svar delvist korrekt. Se denne artikel fra the Guardian for at få generelle oplysninger om CryptoLocker: https://www.theguardian.com/money/2013/oct/19/cryptolocker-attacks-computer-ransomeware

 

Du kan få flere oplysninger om det trusselsniveau, der er forbundet med ransomware (og andre trusler), i rapporten fra ENISA om Threat Landscape (s. 45), som findes her: https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015

 

Det er ikke det rigtige svar. Et botnet er et netværk af inficerede computere, som kan bruges til ulovlige (f.eks. cyberkriminelle) aktiviteter uden ejerens viden. Det rigtige svar er ransomware, som er en familie af ny skadelig software (malware), som angribere anvender til at begrænse adgangen til computersystemer eller -data. En ransomware kan f.eks. begrænse adgangen til brugerens fil ved at benytte krypteringer. Angriberne forlanger derefter løsepenge ("ransom"), som skal betales for at åbne filen igen (dekryptering). I dag er langt størstedelen af phishing-e-mails ramsonware (du modtager f.eks. en e-mail, som indeholder et vedhæftet dokument, der fungerer som en downloader, der i det skjulte henter den endelige skadelige software).

Du kan få flere oplysninger om det trusselsniveau, der er forbundet med ransomware (og andre trusler), i rapporten fra ENISA om Threat Landscape (s. 45), som findes her:

https://www.enisa.europa.eu/publications/etl2015Kriminelle kan i det væsentlige bruge skadelig software til at begrænse brugernes adgang til deres computersystem eller personlige filer. Senere forlanger de kriminelle betaling for at fjerne begrænsningen. 

Hvad er navnet på denne nye trussel?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information