Du hørte en dag i nyhederne, at speakeren talte om den internettrussel, der kaldes "botnets" (eller zombienetværk).


1::Botnets er en form for skadelig software.
3::Nogen kunne tage kontrol over min computer og bruge den til ulovlige aktiviteter, mens jeg ikke ved, at mit system er bragt i fare.
2::Jeg kan muligvis ikke bruge en internettjeneste, hvis den er berørt af et botnet.

Svaret er ikke korrekt. Botnets er netværk af inficerede computere, som kan bruges til ulovlige (f.eks. cyberkriminelle) aktiviteter uden ejerens viden. Skadelig software anvendes til at kontrollere computeren, og et botnet er netværket af inficerede computere. Selv om botnets kan påvirke virksomheder, har de også konsekvenser for almindelige brugere. Derfor er det korrekte svar, at kriminelle kan forsøge at tage kontrol over dine enheder (computer, mobiltelefon) og bruge dem til ulovlige aktiviteter, mens du ikke ved, at dit system er bragt i fare (dvs. at det er en del af et botnet).

Du kan læse mere om botnets i denne rapport fra ENISA: 

https://www.enisa.europa.eu/publications/botnets-measurement-detection-disinfection-and-defence

 

Det er det rigtige svar. Botnets er netværk af inficerede computere, som kan bruges til ulovlige (f.eks. cyberkriminelle) aktiviteter uden ejerens viden. Selv om botnets kan påvirke virksomheder, har de også konsekvenser for almindelige brugere. Derfor kan kriminelle forsøge at tage kontrol over dine enheder (computer, mobiltelefon) og bruge dem til ulovlige aktiviteter, mens du ikke ved, at dit system er bragt i fare (dvs. at det er en del af et botnet).

Du kan læse mere om botnets i denne rapport fra ENISA:

https://www.enisa.europa.eu/publications/botnets-measurement-detection-disinfection-and-defence

 

Det er delvist korrekt. Botnets er netværk af inficerede computere, som kan bruges til ulovlige (f.eks. cyberkriminelle) aktiviteter uden ejerens viden. De kunne bruges til at forhindre adgang til tjenester, men formålet med at oprette et botnet er normalt meget værre end dette. Selv om botnets kan påvirke virksomheder, har de også konsekvenser for almindelige brugere. Derfor er det korrekte svar, at kriminelle kan forsøge at tage kontrol over dine enheder (computer, mobiltelefon) og bruge dem til ulovlige aktiviteter, mens du ikke ved, at dit system er bragt i fare (dvs. at det er en del af et botnet).

Du kan læse mere om botnets i denne rapport fra ENISA:

https://www.enisa.europa.eu/publications/botnets-measurement-detection-disinfection-and-defenceTrods dette navn, der lyder som noget fra en science fiction-bog, er det et alvorligt problem for mange brugere. 

Hvordan kan botnets påvirke dig?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information