Hvor mange gange om ugen læser du en artikel om internetsikkerhed og hacking?


2::De er venligsindede computereksperter.
2::De er ondsindede edb-forbrydere.
3::Hackere kan både være venligsindede computereksperter og ondsindede edb-forbrydere.

Det er korrekt, men kun delvist, da hackere også kan være ondsindede. Hackere er faktisk personer med store tekniske færdigheder og en omfattende viden, som kan skaffe sig uautoriseret adgang til beskyttede systemer og aktiver. Begrebet kan dog have forskellige betydninger afhængigt af, i hvilken sammenhæng det bruges. Man skelner normalt mellem "white hat-hackere" (venligsindede) og "black hat-hackere" (ondsindede) eller mellem "hacking for en god sag" (f.eks. for at vurdere og teste sikkerhed) og "hacking for en dårlig sag" (f.eks. kriminelle handlinger). Slette hackere kaldes normalt crackere. Der findes en drøftelse i denne rapport fra ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Det er korrekt, men kun delvist, da hackere også kan være venligsindede. Hackere er faktisk personer med store tekniske færdigheder og en omfattende viden, som kan skaffe sig uautoriseret adgang til beskyttede systemer og aktiver. Begrebet kan dog have forskellige betydninger afhængigt af, i hvilken sammenhæng det bruges. Man skelner normalt mellem "white hat-hackere" (venligsindede) og "black hat-hackere" (ondsindede) eller mellem "hacking for en god sag" (f.eks. for at vurdere og teste sikkerhed) og "hacking for en dårlig sag" (f.eks. kriminelle handlinger). Slette hackere kaldes normalt crackere. Der findes en drøftelse i denne rapport fra ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.

 

Det er korrekt, da hackere både kan være venligsindede og ondsindede. Hackere er faktisk personer med store tekniske færdigheder og en omfattende viden, som kan skaffe sig uautoriseret adgang til beskyttede systemer og aktiver. Begrebet kan dog have forskellige betydninger afhængigt af, i hvilken sammenhæng det bruges. Man skelner normalt mellem "white hat-hackere" (venligsindede) og "black hat-hackere" (ondsindede) eller mellem "hacking for en god sag" (f.eks. for at vurdere og teste sikkerhed) og "hacking for en dårlig sag" (f.eks. kriminelle handlinger). Slette hackere kaldes normalt crackere. Der findes en drøftelse i denne rapport fra ENISA: https://www.enisa.europa.eu/activities/stakeholder-relations/nis-brokerage-1/brokerage-model-for-network-and-information-security-in-education.Selv om de begge er populære ofte anvendte ord, er de også overordentlig vigtige i vores dagligdag på arbejdspladsen eller i vores fritid. 

Hvem er hackerne generelt?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information