Du har bemærket, at din computer opfører sig uberegneligt, og det tager lidt længere tid at gennemføre almindelige opgaver (f.eks. at åbne et dokument eller et program).


2::Det er en computervirus, der ofte angriber computere.
3::Det er en skadelig software, der gør det muligt for andre programmer at styre din computer ved at vildlede brugeren om dens egentlige hensigt.
1::Det er en fejl i softwaren, der gør det svært at søge på internettet.

En trojansk hest er ikke en computervirus - selv om både computervirusser og trojanske heste er skadelig software (malware).

En trojansk hest er et selvstændigt program, der ser ud til at gøre, hvad brugeren ønsker, men rent faktisk gør noget andet. Derfor kan denne uønskede, skjulte, yderligere funktion gøre det muligt for andre programmer at styre din computer ved at vildlede brugeren om dens egentlige hensigt. Et typisk eksempel på en trojansk hest er AIDS, som krypterede brugerens data efter et antal genstarter, se: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse) .

 

En virus er et ikke-selvstændigt kodesegment, der kopierer sig selv ind i et "værtsprogram", når den aktiveres. Virusser foretager ofte en form for skadelig aktivitet på inficerede værter. Den største forskel er, at virusser overføres og dermed kan inficere andre af brugerens og andres programmer eller enheder, mens trojanske heste ikke automatisk overføres. Et typisk eksempel er den såkaldte Melissa-virus, se: https://en.wikipedia.org/wiki/Melissa_(computer_virus)

 

Se også: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Det er det rigtige svar. En trojansk hest er et selvstændigt program, der ser ud til at gøre, hvad brugeren ønsker, men rent faktisk gør noget andet. Derfor kan denne uønskede, skjulte, yderligere funktion gøre det muligt for andre programmer at styre din computer ved at vildlede brugeren om dens egentlige hensigt. Et typisk eksempel på en trojansk hest er AIDS, som krypterede brugerens data efter et antal genstarter, se: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Se også: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malware

 

Trojanske heste er ikke fejl i computersoftwaren. En trojansk hest er et selvstændigt program, der ser ud til at gøre, hvad brugeren ønsker, men rent faktisk gør noget andet. Derfor kan denne uønskede, skjulte, yderligere funktion gøre det muligt for andre programmer at styre din computer ved at vildlede brugeren om dens egentlige hensigt. Et typisk eksempel på en trojansk hest er AIDS, som krypterede brugerens data efter et antal genstarter, se: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_(Trojan_horse).

 

Se også: https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/malwareSå du ringede til en af dine venner, som er computertekniker og altid hjælper dig, når du har problemer med din computer. Efter en omhyggelig undersøgelse fortalte han dig, at din computer er blevet inficeret af en "trojansk hest". 

Du spekulerer på, hvad en "trojansk hest" kan være?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information