Da du en dag tjekker din e-mailindbakke, ser du, at du har modtaget en e-mail fra en ven, du ikke har hørt fra i mindst et år.


3::Du gør ikke noget med e-mailen – og du klikker under ingen omstændigheder på linket.
1::Du klikker på linket, da du kender afsenderen (ven) af e-mailen.
1::Du klikker kun på linket, hvis det virker bekendt.

Det er den rigtige strategi. Det er et stykke tid, siden du har hørt fra denne ven, og dette ligner i høj grad et forsøg på phishing, hvor nogen på ondsindet vis har hacket din vens e-mailkonto og bruger den til at udnytte den eksisterende tillid mellem dig og din ven. En skadelig software kan let blive installeret ved at klikke på et link. Den omstændighed, at afsenderens e-mailadresse er din vens adresse, betyder ikke, at den pågældende nødvendigvis er afsenderen. Selv om linket virker bekendt, bør du ikke klikke på det (det bør bemærkes, at det rigtige link måske ikke er det samme, som du ser i e-mailen).

 

En god strategi er endvidere at ringe til din ven; dette hjælper dig ikke kun med at bekræfte forsøget på phishing (eller hvis det er falsk alarm, at afklare situationen), men også advare din ven om den mulige ondsindede hacking af hans eller hendes e-mailkonto. Dette vil desuden advare din ven om muligheden for flere forsøg på phishing ved hjælp af hans eller hendes hackede e-mailadresse.

 

Dette skal du under ingen omstændigheder gøre. Denne e-mail ligner i høj grad et forsøg på phishing, hvor nogen på ondsindet vis har hacket din vens e-mailkonto og bruger den til at udnytte den eksisterende tillid mellem dig og din ven. En skadelig software kan let blive installeret ved at klikke på et link. Den omstændighed, at afsenderens e-mailadresse er din vens adresse, betyder ikke, at den pågældende nødvendigvis er afsenderen. Selv om linket virker bekendt, bør du ikke klikke på det (det bør bemærkes, at det rigtige link måske ikke er det samme, som du ser i e-mailen).

 

Det rigtige svar er, at du ikke bør gøre noget med e-mailen – og du må under ingen omstændigheder klikke på linket. En god strategi er endvidere at ringe til din ven; dette hjælper dig ikke kun med at bekræfte forsøget på phishing (eller hvis det er falsk alarm, at afklare situationen), men også advare din ven om den mulige ondsindede hacking af hans eller hendes e-mailkonto. Dette vil desuden advare din ven om muligheden for flere forsøg på phishing ved hjælp af hans eller hendes hackede e-mailadresse.

 

Dette er ikke en korrekt strategi. Denne e-mail ligner i høj grad et forsøg på phishing, hvor nogen på ondsindet vis har hacket din vens e-mailkonto og bruger den til at udnytte den eksisterende tillid mellem dig og din ven. Selv om linket virker bekendt, bør du ikke klikke på det (det bør bemærkes, at det rigtige link måske ikke er det samme, som du ser i e-mailen). En skadelig software kan let blive installeret ved at klikke på et link. Den omstændighed, at afsenderens e-mailadresse er din vens adresse, betyder ikke, at den pågældende nødvendigvis er afsenderen.

 

Det rigtige svar er, at du ikke bør gøre noget med e-mailen – og du må under ingen omstændigheder klikke på linket. En god strategi er endvidere at ringe til din ven; dette hjælper dig ikke kun med at bekræfte forsøget på phishing (eller hvis det er falsk alarm, at afklare situationen), men også advare din ven om den mulige ondsindede hacking af hans eller hendes e-mailkonto. Dette vil desuden advare din ven om muligheden for flere forsøg på phishing ved hjælp af hans eller hendes hackede e-mailadresse.Da du åbner e-mailen, står der "Hej, klik her http://shorturl.jhdsuyc.com, der er en overraskelse til dig". 

Hvad gør du i et sådant scenario?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information