Da du åbnede dit e-mailprogram, fik du en interessant, men mistænkelig meddelelse fra en virksomhed.


3::Phishing
1::Spyware
2::Spoofing

Det er det rigtige svar. Med phishing forsøger en angriber at indsamle en brugers personoplysninger (såsom adgangskoder og kreditkortnumre) ved hjælp af falske apps, falske SMS'er eller falske e-mailmeddelelser, som virker ægte. Angriberen kan enten bede dig om at sende dine data direkte (dvs. ved at svare i mailen) eller ved at besøge et websted, som vedkommende foreslår. Svar aldrig på en meddelelse, der ser ud til at være phishing.

 

Se https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing for flere oplysninger.

 

Det er ikke det rigtige svar. Spyware er skadelig software, der i det skjulte indsamler oplysninger om brugere og deres aktiviteter for at bruge dem til markedsføringsformål, som f.eks. profilering eller målrettede reklamer. Spyware er ofte tilsyneladende bona fide-software, som installeres med brugerens samtykke, og som anmoder om særlige rettigheder, der er mere vidtgående end dem, der er nødvendige til det angivne formål med appen. Af de foreslåede svar er det rigtige svar phishing: Med phishing forsøger en angriber at indsamle en brugers personoplysninger (såsom adgangskoder og kreditkortnumre) ved hjælp af falske apps, falske SMS'er eller falske e-mailmeddelelser, som virker ægte. Angriberen kan enten bede dig om at sende dine data direkte (dvs. ved at svare i mailen) eller ved at besøge et websted, som vedkommende foreslår. Svar aldrig på en meddelelse, der ser ud til at være phishing.

 

Se https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing for flere oplysninger.

 

Dette svar er ikke korrekt, men det kan betragtes som delvist korrekt. Spoofing er en situation, hvor et cyberangreb udføres ved at yde en skadelig tjeneste (f.eks. et websted eller wi-fi-hotspot), som giver sig ud for at være en lovlig tjeneste. E-mailadressen (dvs. afsenderoplysningerne, der vises i e-mail) kan også forfalskes, og dette er ofte tilfældet i spam-e-mails. Det rigtige svar er phishing, hvor en angriber forsøger at indsamle en brugers personoplysninger (såsom adgangskoder og kreditkortnumre) ved hjælp af falske apps, falske SMS'er eller falske e-mailmeddelelser, som virker ægte. Angriberen kan enten bede dig om at sende dine data direkte (dvs. ved at svare i mailen) eller ved at besøge et websted, som vedkommende foreslår. Svar aldrig på en meddelelse, der ser ud til at være phishing.

 

Se https://www.enisa.europa.eu/topics/national-csirt-network/glossary/phishing-spear-phishing for flere oplysninger.I meddelelsen stod der, at "du har vundet i lotteriet", og virksomheden bad dig om specifikke personlige oplysninger og bankoplysninger, således at de kunne indsætte en stor sum penge på din bankkonto. 

Sådanne e-mail er en almindelig type cyberangreb, som kaldes…..

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information