Adgangskoder er strenge med tegn, der bruges for at få adgang til internettjenester (f.eks. din e-mail eller profil til sociale netværk).


1::Jeg gemmer alle mine forskellige adgangskoder i en fil: Når jeg har brug for en af dem, kan jeg let finde den.
3::Jeg foretrækker stadig at bruge forskellige adgangskoder hver gang.
1::Jeg bruger den samme adgangskode til alle de tjenester, jeg bruger.

Det er ikke korrekt. Faktisk bør du ikke gemme dine adgangskoder i en (ukrypteret) fil, da andre kan få adgang til sådan en fil. Det anbefales at have forskellige adgangskoder til hver tjeneste, ikke at gemme dem i en fil. Hvis du vælger den samme adgangskode til alle dine tjenester, får en ondsindet bruger, hvis det lykkes den pågældende at få kendskab til din adgangskode til én tjeneste, adgang til alle dine konti hos alle tjenester. Desuden er det vigtigt at have stærke adgangskoder af tilstrækkelig længde (dvs. mindst otte tegn), som består af både små og store bogstaver samt tal og ikke-alfanumeriske tegn.

 

Du kan få flere oplysninger her, herunder idéer til at vælge stærke adgangskoder, som du kan huske:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

At have forskellige adgangskoder til hver enkelt tjeneste, ikke at gemme dem i en fil, er den korrekte strategi til sikring af dine egne konti. Hvis du vælger den samme adgangskode til alle dine tjenester, får en ondsindet bruger, hvis det lykkes den pågældende at få kendskab til din adgangskode til én tjeneste, adgang til alle dine konti hos alle tjenester. Desuden er det vigtigt at have stærke adgangskoder af tilstrækkelig længde (dvs. mindst otte tegn), som består af både små og store bogstaver samt tal og ikke-alfanumeriske tegn.

 

Du kan få flere oplysninger her, herunder idéer til at vælge stærke adgangskoder, som du kan huske:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.html

 

Det er en svag strategi altid at bruge den samme adgangskode, selv om det gør det let at huske den. Hvis en ondsindet bruger kender eller kan få kendskab til din adgangskode, kan den pågældende derefter få adgang til alle dine konti. Det anbefales at have forskellige adgangskoder til hver tjeneste, ikke at gemme dem i en fil. Desuden er det vigtigt at have stærke adgangskoder af tilstrækkelig længde (dvs. mindst otte tegn), som består af både små og store bogstaver samt tal og ikke-alfanumeriske tegn.

 

Du kan få flere oplysninger her, herunder idéer til at vælge stærke adgangskoder, som du kan huske:

https://www.schneier.com/blog/archives/2014/03/choosing_secure_1.htmlDe hjælper imidlertid også med at forhindre andre i at få adgang til dine personlige konti. Desværre er det, fordi vi bruger så mange tjenester, svært at huske den enkelte adgangskode, vi har. 

Hvad kunne i denne situation være en god strategi?

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.
We also use analytics. To opt-out from analytics, click for more information.

I've read it More information